1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Feb
28

In de schijnwerpers: Pieter Kerstiens

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Zeker ben ik actief op het veld, ik geef training op maandag, dinsdag en donderdag. Daarnaast ben ik op zaterdag coach van MO16-1 en op zondag Coach van Heren2.
Vroeger heb ik altijd gekeept zowel eerste- als tweedelijns en nog steeds keep ik soms mee met Heren 1 en Dames 1.

Wat doe jij bij De Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik ben zowel trainer als coach en ik fluit regelmatig op zaterdag. Dit Maakt dat ik per week ongeveer 15 uur op de club te vinden ben. Ik doe dit omdat ik graag bij de club betrokken ben en het leuk vind om de kinderen te zien groeien en genieten van het spelletje hockey waar ik zelf ook veel van hou.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij De Kromhouters kwam?
Nee, ik heb nooit ergens anders gehockeyd voordat ik bij de Kromhouters kwam. Tussendoor ben ik wel nog één jaar weg gegaan en heb ik bij Dordrecht gekeept.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Nee, niet meer maar mijn zusje (Rosemarijn) heeft wel jaren gekeept maar ze is in de meiden B gestopt.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Een mooie pot hockey waarbij teams aan elkaar gewaagt zijn. Ook loop ik warm voor een mooie ‘Super Sunday’ op het balkon in het zonnetje.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Op dit moment werk ik in Dodewaard als leerkracht en heb ik een urencontract bij de hockeyclub.

Van welk nummer (van welke artiest) word jij altijd helemaal vrolijk?
Ik geniet op dit moment erg van het nummer van Gerard Joling ‘zing met me mee’.

Wat wens je De Kromhouters toe?
Ledenbehoud. De afgelopen jaren nam het aantal leden af en ik hoop dat we dit jaar leden kunnen behouden en het aantal stabiel kunnen houden.

Wat zou je willen veranderen?
Dat er meer trainers komen en deze trainers begeleiden in het training geven om ze te behouden.

Wie (of welke commissie) bij De Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Matthijs Keijzer, omdat hij jarenlang moeilijke keuzes moest maken omtrent teams. Deze taak is niet altijd dankbaar, maar Matthijs staat er altijd en doet dit altijd met oog voor de club. Ook weet hij altijd een passende oplossing te vinden.

Vraag van Leon Rutjes
Beste Pieter, jij bent aardig ingelezen bij De Kromhouters. Stel, jij bent de voorzitter van De Kromhouters. Wat zou je doen om minimaal 1.000 leden te krijgen voor de club en wat zou je per direct willen veranderen?
De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd om leden te werven door de nadruk te leggen op de jeugd binnen Tiel. Wat nou als we gaan kijken of we ouders in en buiten Tiel kunnen informeren en enthousiast maken door hockey te ervaren om zo de kinderen van deze ouders op hockey te krijgen.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de Schijnwerpers’? En waarom?
Aan Olivier van de Ven, omdat hij dit jaar initiatiefnemer is geweest voor Heren 2.
(red.: Hij heeft gestopte hockeyers weer bewogen te gaan hockeyen en heeft zo voldoende mannen bij elkaar weten te krijgen om dit team te kunnen vormen.)

Wat is jouw specifieke vraag aan Olivier van de Ven?
Dit is het eerste jaar in een herenteam. Dit team is ook een vrij jong team, hoe ga jij er mede voor zorgen dat dit team bij elkaar blijft en dat Heren 2 blijft bestaan in de huidige vorm?