1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Bestuur Feb
15

Status LED verlichting & crowdfunding

Nieuws afbeelding Beste Kromhouters,

Nadat de duurzaamheidscommissie onderzoek en selectie van LED heeft gedaan, heeft het Kromhouters bestuur in juni 2023 in samenwerking met deze  commissie een crowdfunding uitgezet onder leden en ouders/verzorgers met als doel middelen te verzamelen voor verduurzaming, en in eerste instantie om een investering in LED lampen voor veld 1 & 3 te kunnen doen. Diverse leden, ouders, sponsoren en teams gaven enthousiast gehoor aan de actie en hebben bijgedragen via de 'aanschaf' van een of meerdere LED armaturen. Zo is een bedrag van bijna 6000euro bij elkaar gehaald, wat werkelijk een fantastisch resultaat is! De laatste planning voor de LED lampen:levering al begin maart 2024....!
 
Eerder vanaf begin 2023, en parallel aan de crowdfunding actie, zijn we als bestuur met de gemeente in overleg geweest voor diverse onderwerpen inclusief verduurzaming van onze accommodatie als totaal. Uiteindelijk ligt er nog veel meer noodzakelijke verduurzaming te wachten. Na continue stimulering vanuit onze kant en goede samenwerking met de gemeente, is de gemeente Tiel sinds december 2023 inmiddels voornemens sportveldverlichting in haar eigendom te verkrijgen. En als resultaat hiervan hebben wij inmiddels ook al mondeling akkoord van de gemeente dat zij de nieuwe LED verlichting op veld 1 en 3 voor haar rekening neemt! Dit betekent dat wij de aanschaf van de LED lampen (ongeveer € 60.000,- minus de BOSA subsidie) betaald gaan krijgen door de gemeente.
 
Dit is uiteraard geweldig nieuws, zowel praktisch als financieel. Tegelijkertijd kun je ook concluderen dat de crowdfunding van destijds, specifiek bedoeld voor LED, in het licht van de huidige situatie eigenlijk overbodig is geweest. Tenminste voor wat betreft het LED omdat deze nu gefinancierd gaat worden door de gemeente Tiel. Zoals gezegd, liggen er nog meer verduurzamingsuitdagingen te wachten. Denk aan verwarming, isolatie en energieverbruik in algemeen. Het liefst zou het bestuur dan ook de opgehaalde middelen via de crowdfunding van juni 2023 gebruiken voor deze andere verduurzamingsplannen en we hopen dat de gulle gevers van juni 2023 zich hierin kunnen vinden. Mocht je onverhoopt hiermee niet akkoord gaan, dan vragen we je vriendelijk contact op te nemen met onze voorzitter via een e-mail naar [email protected] .
 
We hopen dat we binnenkort met elkaar verdere stappen kunnen zetten in het verduurzamingsproces van De Kromhouters. We kijken uit naar een gezamenlijk feestje onder de nieuwe LED-lampen, die niet alleen duurzamer, maar ook kostenbesparend werken!

Bestuur THCC De Kromhouters