1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Jun
8

In de schijnwerpers: Maike van Iwaarden

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Na een lange hockeystop van meer dan 10 jaar, ben ik 2 jaar geleden begonnen met het coachen van het team van mijn dochter en heb me daarna aangesloten bij de trimhockey-groep op maandag. Een hele gezellige groep om de sport weer rustig op te pakken.
Na wat invalbeurten bij de dames 30-1 heb ik besloten daar verder te gaan en weer de competitie in te duiken!

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Naast het elke week begeleiden van het team van Isa (M012-3), verzorg ik het plannen van de bardiensten als lid van de barcommissie. Ook draag ik sinds dit seizoen mijn steentje bij als secretaris van de Technische Commissie.
Een vereniging als de Kromhouters bestaat, omdat er elke week tientallen vrijwilligers tijd en energie vrijmaken om daarvoor te zorgen. Omdat wij als leden veel plezier ervaren, doe ik ook daar ook graag wat voor terug. Het is erg wisselend hoeveel tijd deze taken in beslag nemen, van 2 tot misschien wel 10 uur per week.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ja, als kleuter gestart bij HC de Meeuwen in Emmeloord en met 12 jaar verhuisd naar Ede (MHC Ede). Daar heb ik tot ik ging studeren fanatiek gesport.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Ondanks het feit dat ik zelf uit een echte hockeyfamilie kom, heeft alleen mijn dochter Isa (MO12) het virus op weten te pikken. Haar jongere broertje Max is minstens zo fanatiek op het voetbalveld.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Na een werkdag een rondje doen om mijn hoofd leeg te maken. Een wandeling in het bos van Rhenen met onze Berner Sennen X Border Collie van 10 maanden Moos – of..  op de Honda VFR 800 over de dijk langs de Maas. Zonnetje erbij, muziekje aan en gaan!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk al 7 jaar in Nijmegen bij Daadkracht. Wij ondersteunen overheden met advies, training en invoerdiensten bij het elektronisch publiceren van regelgeving, mededelingen en kennisgevingen volgens de Bekendmakingswet.

Van welk nummer (van welke artiest) word jij altijd helemaal vrolijk?
[Kijkt in Spotify lijst wat er de afgelopen tijd geluisterd wordt..] Pink, Lady Gaga, Bradley Cooper, maar ook Ellie Goulding en Lauren Daigle komen voorbij. Een heerlijk bij elkaar geraapt zooitje dus.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Een stabiliserend ledenaantal, nieuwe leden die opstaan om nét even wat extra’s te doen en blijvende gezelligheid in het clubhuis.

Wat zou je willen veranderen?
Ik zou vanuit mijn rol in de barcommissie graag wat meer aandacht willen vragen voor het inplannen van de gevraagde 2 bardiensten per seizoen. Het is elke week weer een moeilijke klus om de bardiensten gevuld te krijgen.
Iedereen haalt er graag een kaasstengel, nuttigt samen met de tegenstander een lekkere lunch op zondag of drinkt een biertje op het balkon tijdens een leuke wedstrijd.
Toch zie ik dat er maar heel weinig leden zijn die willen bijdragen aan de bezetting. 2x 2,5 uur per lid per jaar is toch niet teveel gevraagd?

Wie (of welke commissie) bij de Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Al onze jonge en enthousiaste coaches die zich dit seizoen weer ingezet hebben om onze jeugdteams te begeleiden: Mette-Mylène, Eva, Pieter, Ilse, Julia, Joost, Sam, Lise en Olivia.
Deze groep betrokken leden motiveren onze jeugdleden enorm en ik vind het super tof dat ze er elke week weer staan! Dank jullie wel!

Vraag van Nicolet van Schuppen
Betreffende de barcommissie: Hoe krijgen wij clubleden meer betrokken bij de club zodat het clubhuis het centrum wordt van de vereniging?
Voor en na de wedstrijd samen het clubhuis in voor een bakje koffie, een kaasstengel of zelfs lunch of borrel. Kom eens vóór óf achter de bar staan – aan beide kanten is het gezellig!

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de Schijnwerpers’? En waarom?
Aan Mette-Mylène van Lomm, speelster van MO18-1 en trainer/coach van onze O12 meiden. Zij weet haar school, hobby’s, eigen team en haar vrijwilligerswerk voor de vereniging te combineren. Ze vervult een voorbeeldrol voor onze pre-pubers en ik zet haar graag in de spotlight.

Wat is jouw specifieke vraag aan Mette-Mylène?
Wat is jouw grootste uitdaging bij het trainen en coachen van MO12 en hoe kunnen ouders jou helpen om er in het seizoen 2023-2024 weer een succesvol jaar van te maken?