1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg
Technische Commissie Mei
21

Indeling & selectie Jeugd 2019/2020

Nieuws afbeelding Meisjes
Dit jaar zullen de selectie- en indelingstrainingen voor de meisjes A t/m C volgens het onderstaande concept worden vormgegeven.

We kennen binnen onze vereniging selectie-, opleidings- en breedteteams. Alle eerste teams zijn selectieteams. Opleidingsteam was afgelopen seizoen alleen MB2. De overige teams zijn breedteteams.

Selectie-/opleidingsteam
Alle meisjes die nu in een selectie-/opleidingsteam spelen worden voor de selectietrainingen uitgenodigd. Deze groep zal worden aangevuld met spelers/speelsters uit de breedteteams waarvan door coaches en trainers is aangegeven dat zij voldoende potentieel hebben om hierbij aan te sluiten.  

Breedteteams
Voor de breedteteams van de meisjes gaan we dit jaar net als vorig jaar weer proberen vriendinnen zoveel mogelijk bij elkaar in een team te krijgen. We beseffen dat dit niet altijd mogelijk zal zijn, maar gaan ons best doen dit zo goed mogelijk te realiseren. Om dit voor elkaar te krijgen kunnen speelsters aangeven bij wie ze graag in een team willen komen volgend jaar. Hierbij kan een eerste en tweede voorkeur worden opgegeven. Wederzijds opgegeven voorkeuren zullen hierbij met voorrang toegekend worden. Opgeven kan via [email protected].
Door deze aanpak is het mogelijk dat speelsters in het aankomende seizoen in een lager team terecht komen vanwege de voorkeur om met een vriendin samen in een team te spelen.
Na afloop van de competitie zal er een enkele indelingstraining worden gehouden. Hier wordt gekeken wat de uiteindelijke teamsamenstellingen zullen worden.

Jongens
Voor de A t/m C jongenslijn is bovenstaande niet van toepassing. Dit vanwege het feit dat we per lijn maar één selectieteam en één breedteteam - of ├╝berhaupt maar een team - hebben.

D-Jeugd
Voor de D-jeugd zal er een kennismakingstraining worden gehouden. Tijdens deze training worden de kinderen niet beoordeeld, maar kunnen de kinderen die instromen vanuit de jongste jeugd alvast proeven van het spel op een volledig veld en kunnen de eerste- en tweedejaars D-jeugd met elkaar kennismaken.

Alle selectie- en indelingstrainingen worden na afloop van de competitie gepland.

Uiteindelijke samenstelling
Voor zowel de jongens- als meisjeslijn gaan we dit jaar de bij de uiteindelijke samenstelling van de teams weer gebruik maken van de input van zowel coaches als trainers. Naast de informatie die we binnenkrijgen via de beoordelingsformulieren zullen we voor de uiteindelijke bekendmaking van de teams deze eerst met de coaches en trainers doornemen. Op die manier hebben we per team meer informatie van direct betrokkenen. Hierdoor denken wij de beste indeling te kunnen bereiken.

Met sportieve groet,
De TC jeugd commissie