1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Jun
17

In de schijnwerpers: Geneviève Galjé

Nieuws afbeelding
Actief op het veld of?  
Ik ben zeker actief op het veld en wel bij Dames Veteranen B. Een groot en heel gezellig team!!

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan? 
Ik ben secretaris van de Stichting Hockey Promotie Midden Betuwe. Hanneke Heuver vroeg mij daarvoor en er waren wat juridische uitdagingen. Toen we begonnen hebben we nieuwe modellen voor diverse contracten opgesteld en meerdere keren vergaderd om te praten over het doel van de Stichting en de invulling daarvan. Op dit moment is het rustiger en besteed ik er gemiddeld zo’n twee uur per maand aan.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij De Kromhouters kwam? 
Ik heb ooit in een studenten team gespeeld bij Hockeyclub Tilburg. Zonder hockey ervaring en zonder enige training, moet ik zeggen dat ik op het veld stond met vooral als doel mijn directe tegenstander in de weg te lopen.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief? 
Mijn man, Pieter, speelt in Heren Veteranen.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor? 
Ik ren graag hard en sport graag in team verband. Ook wil ik mijn hockey techniek verbeteren. Echt helemaal warm loop ik voor de derde helft met (onder andere) mijn teamgenoten op een zonnige zondag in ons club huis!

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik ben advocaat bij Ter Zake Advocaten. We zijn net in Tiel begonnen en sponsoren de goals op veld 1, zodat alle leden en tegenstanders onze naam leren kennen. Ik ben gespecialiseerd in contractenrecht en ondernemingsrecht. Ik procedeer veel en ben dus vaak in de rechtbank te vinden.

Van welk nummer (van welke artiest) word jij altijd helemaal vrolijk? 
"Gimme! Gimme! Gimme!” van ABBA. Toen ik 40 werd dansten vriendinnen op dat lied terwijl ze ook nog zongen voor me. Het was niet alleen hilarisch, maar ook zo lief! Als ik het nummer nu hoor, zing ik nog die tekst en glimlach ik!

Wat wens je De Kromhouters toe? 
Gezonde groei met veel enthousiaste spelers, ouders en vrijwilligers. Ook wens ik De Kromhouters toe dat Herman nog lang achter de bar c.q. in de keuken staat!

Wat zou je willen veranderen? 
Ik geniet van de club zoals die is.

Wie (of welke commissie) bij De Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Ik wil onze penningmeester Rob Wesselius complimenteren. Hij werkt hard voor de club op de achtergrond. Hij geeft in ieder geval mij overzicht en een rustig gevoel over de financiën van vereniging en stichting.

Vraag van Hanneke Heuver
Hoe zijn jullie op het idee gekomen om het familietoernooi te organiseren en zou je het geheim voor een geslaagd evenement willen delen? 
We -Robert Völke, Annemiek Jaspers, Pieter en ik- aten met Joop Jaspers en de moeder van Pieter. We haalden wat herinneringen op, met name over het familietoernooi in het verleden. We bedachten toen het weer te organiseren. Een goed begin was de "save the date”; er deden 17 teams, dus zo’n 170 mensen mee, mede doordat het op tijd was aangekondigd. Door de oud-Hollandse spelen kan ook degene meedoen die niet kan hockeyen en door wat bijzondere details toe te voegen, zoals de familiestickers op de tafels of een geschikt extra hapje (in de vorm van een bitterbal of juist een ijsje) blijft het origineel.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de Schijnwerpers’? En waarom?
Ik geef het stokje door aan Herman van Wissen, omdat hij een belangrijke rol speelt bij onze vereniging en die rol zo goed vervult. Niet alleen tijdens de reguliere dagen en de heerlijke lunches, maar ook daarnaast. Aan het begin van het familietoernooi zei hij: "We gaan er een fantastische dag van maken!”. Zijn steun was voor de organisatie van grote waarde.

Wat is jouw specifieke vraag aan Herman van Wissen?
Herman: wat zijn de leukste dingen aan jouw werk bij De Kromhouters?