1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Mei
23

In de schijnwerpers: Hanneke Heuver

Nieuws afbeelding Actief op het veld of?  
Actief op het veld… trimhockey (af en toe) en hockey bootcamp.
Tot afgelopen jaar heb ik gespeeld bij Dames Vet. A. Dit jaar een jaartje geen hockey voor mij op het veld, maar wel als supporter bij onze dochter Laurien (MO10-1) en mijn man Rémy (Heren Vet. A.) en als teambegeleider bij onze dochter Carlijn (MO12-1).

Wat doe jij bij De Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Naast teambegeleider bij MO12-1, ben ik voorzitter van Stichting Hockeypromotie Midden-Betuwe. Samen met Rob Wesselius en Geneviève Galjé vormen wij het bestuur van deze stichting die diverse sponsorovereenkomsten aangaat en daarmee vervolgens voor de vereniging bijvoorbeeld trainers kan aantrekken en betalen, maar ook diverse leuke activiteiten kan financieren. Alles om de hockeysport te promoten. Voor de meeste leden een "onzichtbare en onbekende” stichting door de prettige en goede samenwerking met de vereniging.
Gemiddeld besteed ik 3-4 uur per week aan de club.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Als klein meisje van een jaar of 7 ben ik begonnen met hockey bij De Kromhouters, toen nog op de Medelsestraat. Hockey op gras, een houten keet als clubhuis en legguards met houten spijlen.
Tijdens mijn studententijd in Utrecht ben ik een tijdje gestopt. Daarna weer gestart met Bedrijfshockey in Rotterdam. Nadat Rémy en ik in Kapel Avezaath zijn gaan wonen, ben ik weer gaan hockeyen bij De Kromhouters.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Mijn vader heeft mij besmet met het Kromhouters-hockey virus. Als klein meisje stonden we al met mijn moeder en broertje en zusje langs de lijn op de Medelsestraat bij de wedstrijden van mijn vader.
Nu ik zelf een gezin heb, is het Kromhouters-hockey virus ook op hen overgeslagen.


Red.: Het team van de vader van Hanneke, ergens in de jaren ’70.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Een goed glas wijn met vrienden, lekker eten of een heerlijke vakantie met het gezin.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben kandidaat-notaris en werk nu als ZZP-er. Op dit moment ben ik secretaris bij de Raad van Commissarissen van een totaalleverancier in de (farmaceutische) zorg- en retailmarkt. Daarnaast ben ik ook secretaris bij de Raad van Bestuur van een coöperatie in de farmaceutische zorg.

Van welk nummer (van welke artiest) word jij altijd helemaal vrolijk?
"I will survive”, zowel in de versie van Aretha Franklin als de versie van de Hermes House Band.

Wat wens je De Kromhouters toe?
Veel gezellige en tevreden leden die zich graag voor de club inzetten, waardoor iedereen (jong en oud) veel gezellige weekenden op de club kunnen hebben.

Wat zou je willen veranderen?
Veranderen is misschien niet het juiste woord… Langs de lijn moedigen de meeste ouders de kinderen positief aan. Helaas gebeurt het steeds vaker dat niet iedereen zich meer realiseert dat het kinderen zijn en dat het een spelletje is.
Merk je dat de emoties bij een ouder hoog op lopen, zeg er dan iets van of ga samen even een kopje koffie halen bij Herman met een lekkere appelflap. Hopelijk bedaren de gemoederen dan.

Wie (of welke commissie) bij De Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Iedereen die zich op welke manier dan ook inzet voor de club, verdient daarvoor een compliment! Zonder vrijwilligers zijn we nergens.
Een bijzonder compliment wil ik daarnaast nog geven aan:
Herman: wat word ik toch elke keer weer blij en vrolijk als ik het clubhuis in kom en kan genieten van al het lekkers van de immer vrolijke Herman.
Rob: de penningmeester van de club: om de financiën van de vereniging en van de stichting op orde te krijgen en houden, verzet Rob echt bergen werk. Heel fijn om met hem samen te werken.
Olivier, Eva en Pieter: super dat jullie je met enthousiasme inzetten voor hockeybootcamp.
Organisatie Familie toernooi: wat een geweldig evenement is dit geweest. Dank jullie wel.

Vraag van Olivier van de Ven
Hoi Hanneke, hoe ben je op het idee gekomen om een (hockey)bootcamp te organiseren? En zijn er nog meer goede ideeën als dit in de pijpleiding?
Dit idee is ontstaan tijdens de 1,5 meter training in de Corona tijd. Verschillende oefeningen waar kracht en hockey werden gecombineerd.
Gelet op mijn muziekkeuze en het feit dat ik op de Medelsestraat al hockeyde, ben ik, zoals mijn dochters mij vaak herinneren: "geen 18 meer”. En daarmee is alleen hockey voor mij niet meer genoeg om gezond en fit te blijven. Babette herkende dit ook en zo is het balletje gaan rollen.
Hockey Bootcamp is gericht op de bewegingen die je maakt tijdens het hockeyen. Hoe sterker je spieren zijn, hoe makkelijker je beweegt en hoe kleiner de kans op blessures.
De trainingen zijn gericht op het verstevigen van je core stabiliteit, het verbeteren van je conditie, je explosieve krachten met de daarbij behorende algemene fitheid. Kracht- en conditieoefeningen worden gecombineerd met hockey elementen. Bootcamp met bal en stick.
Dit concept ontwikkelend kwam de conclusie dat krachttraining goed is voor iedereen, jong en oud. Het zou geweldig zijn om de hockey bootcamp ook uit te rollen voor de jeugd, die steeds meer naar de sportschool gaat. Hoe mooi zou het zijn als we krachttraining in de hockeytrainingen kunnen verwerken, zodat ook onze jeugd, sterk en fit wordt met hockey  op onze hockeyclub. Ook is er de wens om losstaande hockeybootcamp trainingen voor de jeugd en senioren neer te zetten.
Het is dan ook super dat Olivier enthousiast is over onze Kromhouters hockeybootcamp en de trainingen gaat verzorgen, ondersteund door Nicky van Soest van Kr8pt.nl en Eva en Pieter. Hopelijk kunnen we het samen verder gaan uitrollen.

Daarnaast zien we dat steeds minder jongetjes voetbal verkiezen boven hockey. Wellicht is het een idee om de jonge jongens (en misschien ook de meisjes) naast hockeytraining ook af en toe voetbaltraining te geven.
Maar eerst Kromhouters hockeybootcamp goed op de kaart krijgen.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de Schijnwerpers’? En waarom?
Geneviève Galjé : jullie hebben een geweldig leuk familietoernooi georganiseerd. Een combinatie van jong en oud, hockey (met en zonder ervaring) en geen hockey; helemaal in de geest van de club als familieclub.

Wat is jouw specifieke vraag aan Geneviève Galjé
Hoe zijn jullie op het idee gekomen om het familietoernooi te organiseren en zou je het geheim voor een geslaagd evenement willen delen?