1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Mei
9

In de schijnwerpers: Nicolet van Schuppen

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Ik ben sinds kort gaan trimhockeyen op de maandagavond, lekker een balletje slaan met een gezellige groep mensen. Omdat onze dochter wilde gaan hockeyen leek het mij wel leuk om deze meiden te coachen. Zogezegd zo gedaan, en coach ik momenteel het meidenteam MO12-2. Het is leuk om te zien hoe de meiden groeien in hun spel.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Op de laatste coachavond, van het seizoen 2021-2022, werd hulp gevraagd voor het organiseren van scheidsrechters. Ik heb daar wel even over moeten nadenken en besloot het te gaan doen. Ik ben opgegroeid in een gezin waar mijn moeder ook altijd met de hockeyclub actief is geweest. Het organiseren van wekelijks weer scheidsrechters inplannen was zeker geen makkelijke klus. Dus dacht ik, ik ga die uitdaging ook aan.
Ik kan inmiddels wel zeggen dat het de ene week zo klaar is en de andere week me soms tot wanhoop brengt. Vooral als ze vrijdagavond afzeggen. Brrrrr!!!
Ik probeer de wedstijden altijd twee weken van te voren te plannen, zodat iedereen tijd genoeg heeft om zelf voor vervanging te zorgen.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik heb van mijn 8ste tot mijn 20ste gehockeyd bij SCHC in Bilthoven. Omdat mijn moeder mij regelmatig had ingepland als scheidsrechter was ik ook vaak de klos. Daar heb ik veel wedstrijden gefloten, gecoacht en training gegeven. Zelf ben ik niet hoger gekomen dan Dames 18 en er waren maar 18 teams!

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Onze zoon Daan, van 14 jaar, en Maud (onze dochter) van 12 jaar. Daan hockeyt bij JO14-1 en Maud bij MO12-2. Erik (echtgenoot van) versterkt sinds kort het klusteam met zijn handigheid.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Je kunt ons alle 4 wakker maken voor de wintersportvakantie. We gaan liever drie weken skiën dan drie weken naar de zon. Zo staat de wintersport voor 2024 alweer geboekt en kunnen we niet wachten om te gaan.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik bij Mettler Toledo in Tiel, voor 3 dagen als binnendienst medewerkster. Voor wie Mettler Toledo nog niet kent, wij zijn leverancier voor laboratoriumbenodigdheden, weegschalen voor dierentuinen, kassa weegschalen, metaaldetectoren en checkwegers voor de voedselindustrie.

Van welk nummer (van welke artiest) word jij altijd helemaal vrolijk?
Ik vind allerlei muziek leuk, een specifieke artiest heb ik niet! Lekker mee zingen met Davina Michelle, Adele, Madonna of Rondé het maakt me allemaal niet uit.

Wat wens je De Kromhouters toe?
Dat de club nog maar lang mag blijven bestaan en er nog veel jonge kinderen zich komen aanmelden.

Wat zou je willen veranderen?
Dat we de jeugdleden in de leeftijd van 14 tot 18 jaar meer moeten betrekken bij de club, zodat ze meer betrokken raken met het clubbelang. Alle hulp is tenslotte welkom.

Wie (of welke commissie) bij de Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Ik wil Herman graag in het zonnetje zetten vanwege zijn altijd perfecte zorg. Maaltijden op zaterdag en altijd lekkere warme appeltaart of appelflappen. Toppie!!!!!

Vraag van Matthijs Keijzer
Waar zie jij de grootste uitdaging bij de arbitrage en hoe wil jij dit veranderen?
Dat alle leden die we gaan benaderden voor de scheidsrechters cursus, op 22 mei, gaan komen. Zodat we het competitieseizoen 2023-2024 met een frisse club van nieuwe scheidsrechters van start kunnen gaan. De jeugdcompetitie zal jullie dankbaar zijn.  

Een oproep aan allen is dan ook; blijf de jeugd stimuleren om te fluiten en aan te geven hoe belangrijk het is dat ze komen als ze ingedeeld zijn. Iedereen vindt het belangrijk dat er een scheidsrechter is. Geen scheidsrechter, geen wedstrijd.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de Schijnwerpers’? En waarom?
Aan Maike van Iwaarden onze Technische Commissie secretaris en tevens actief bij de barcommissie. Maike kan andere clubleden over de streep halen om ook iets te gaan doen voor de club. Dus Maike zet hem op.

Wat is jouw specifieke vraag aan Maike van Iwaarden?
Betreffende de barcommissie: Hoe krijgen wij clubleden meer betrokken bij de club zodat het clubhuis het centrum word van de vereniging?