1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg
75-jarig jubileum Nov
23

THCC De Kromhouters door de ogen van ….

Nieuws afbeelding
Iedere maand gedurende ons lustrumjaar komt een aantal Kromhouters aan het woord. Ze krijgen allemaal dezelfde twee vragen en voor de rest krijgen ze carte blanche. We laten deze Kromhouters met elkaar herinneringen ophalen en horen graag hoe zij hét Kromhouters-gevoel verwoorden.

Deze maand presenteren wij u Herman van Wissen, Menno Jansen & Joost van Doesburg!

Zij vertellen wat over zichzelf, wat ze bezig houdt bij de Kromhouters en beantwoorden twee vaste vragen.

Herman
Ik ben Herman van Wissen, geen lid maar kom al vele jaren bij de Kromhouters. In de beginjaren om naar onze zoons te kijken, een wedstrijdje te fluiten en een biertje te drinken. Onze zoons Leander en Jorian spelen op de zondag in respectievelijk Heren III en IV, Justin is vele jaren de laatste man geweest in H1 en nu werkzaam als trainer en coach en wat neventaken zoals commissielid in Wortel in je Hutspottoernooi. Leander is lid van de technische commissie en Jorian fluit elk weekend wel één of twee wedstrijden.
Jaren geleden heb ik zelf ook gehockeyd bij Ring Pass (Delft)en Forescate (Voorschoten). Daarna ben ik bondsscheidsrechter geweest. En is kleinzoon Julan een Kromkabouter.
Inmiddels regel ik twee "gebroken” seizoenen de kantine met veel enthousiaste vrijwilligers.

Menno
Ik ben Menno Jansen,54 jaar en getrouwd met Bregje Appels. We hebben 2 zonen; Jakob speelt in JD1 en Pim zit op de Hockeyschool.
Ik ben werkzaam bij Donkergroen als hovenier. Mijn hockeycarrière begon op 7 jarige bij de Kromhouters. Tot mijn 35e heb ik gekeept in Heren 2 en Vet A. In de tussentijd ben ik ook bondsscheidsrechter geworden. Op mijn 38e ben ik naar de landelijke competitie gegaan om daar 10 jaar te mogen fluiten. Daarna ben ik nog in District Oost actief geweest als scheidsrechter. Op mijn 52e ben ik weer gaan spelen in Vet A, wat ik met veel plezier doe. Rond 2000 ben ik door de club gevraagd om in de barcommissie toe te treden. Met een vriendengroep met o.a. Tako, Rimke, Remco, Robin en Marc hebben we de schouders eronder gezet. Waar ik nog steeds trots op ben!
In die periode ben ik ook keeperstrainer geweest van o.a. Justin & Liselore. Rond 2010 is er een verschuiving in de bar gekomen en nieuwe mensen traden aan: Erik, Pieter, Arie ,José, Jitske en Shane. Weer een prachtige groep leden waar ik met veel plezier aan terug denk.
In 2002 heb ik de Sjef Atmer trofee gekregen en in 2014 ben ik lid van verdienste geworden, waar ik beide zeer trots op ben.

Joost
Ik ben Joost van Doesburg, 23 jaar en nu een jaar of 5 lid. Ik ben lid van de barcommissie, het jeugdbestuur en ik speel in Heren 3 en fluit ook regelmatig een wedstrijdje. De afgelopen jaren hebben Marcella, het bestuur en het jeugdbestuur waar ik deel vanuit maak de activiteitenkalender opnieuw onder handen genomen en zijn we met heel veel leuke nieuwe evenementen voor de (jongste) jeugd op de proppen gekomen. Daarnaast waren er ook evenementen voor de senioren en is er in samenwerking met o.a. Dames 1 ook een hockey(gala)feest gegeven. De afgelopen anderhalf jaar waren voor de club natuurlijk erg lastig maar we hopen dat dit lustrumjaar voor iedereen alle evenementen doorgang (hebben) kunnen vinden!

Vraag 1
Er wordt vaak gesproken over hét Kromhouters-gevoel. Hoe zouden jullie dit uitleggen aan een buitenstaander?

Herman
Het Kromhouters-gevoel is dat je je thuis voelt als je de Beethovenlaan 20 nadert en de velden, vlaggen en het clubhuis ziet. Je gaat lekker trainen, spelen en naar de kantine, al ben je daar voor de wedstrijd wellicht ook al geweest. Samen, met z’n allen iets doen in een relaxte omgeving.

Menno
Dat er aardig wat oud-leden weer terug komen naar de club om met hun kinderen te gaan hockeyen en dat ze zelf ook weer gaan hockeyen, en/of dat ze actief als vrijwilliger aan de gang gaan op de club. Zaterdagmorgen heerlijk praten over vroeger! Nog steeds zondagmiddag op het balkon onder genot van een drankje Heren 1 en Dames 1 naar de overwinning schreeuwen!

Joost
Het Kromhouters-gevoel is voor mij dat ik mij vrij gauw echt een onderdeel van de club ben gaan voelen en mijn steentje heb kunnen bijdragen als vrijwilliger. Ik denk dat dat zo onderscheidend is aan de Kromhouters, de drempel om je steentje bij te dragen ligt erg laag en daarom zijn er veel mensen die wat doen voor de club. Ook zie je het Kromhouters-gevoel aan het feit dat er soms al voor een derde generatie aan spelers uit een familie rondloopt op de club.

Vraag 2
Met elkaar creëren wij dat Kromhouters-gevoel. Op het veld, als vrijwilliger langs het veld, in het clubhuis, achter de schermen, etc. Wie springt er in jullie ogen in dit geval uit?
Welke Kromhouter verdient hier een compliment, én waarom?

Herman
Er zijn veel leden en niet leden die de club "dragen”. Als voorbeeld noem ik Arjen Pels, ik hoef maar te bellen en hij is er, alles waar een stekker aan zit krijgt hij aan de praat. Maar ik mag met veel vrijwilligers samenwerken in de keuken en achter de bar en niet te vergeten de klussers, maar ook scheidsrechters, trainers, begeleiders, enz.
Zonder vrijwilligers kan onze club niet bestaan.

Menno
Ik kan niet iemand specifiek bedenken die een compliment verdient. Iedereen die vrijwilliger is krijgt een groot compliment en een schouderklop !!

Joost
Het is moeilijk om er zo maar iemand uit te pikken die een complimentje verdient. Er zijn velen die echt heel veel doen. Er zijn de stille krachten die scheidsrechters inplannen, bardiensten inplannen of een klein klusje verrichten van tijd tot tijd. Maar er zijn ook de krachten die we zo nu en dan ook op de voorgrond zien. Caroline die (o.a.) voor de teams die een grote overwinning hebben behaald of die een team-uitje hebben gehad een leuke post plaatst op de sociale mediakanalen. Maar ook Marcella die (echt heel erg veel) doet om leuke evenementen voor alle leeftijden te organiseren. Stuk voor stuk dragen die mensen bij aan het Kromhouters-gevoel doordat zij dat uitdragen in de geschreven posts of in het voortouw nemen bij het organiseren van een evenement, maar ook zij die zorgen voor scheidsrechters bij alle wedstrijden, dat de WiFi werkt en de ouders die op zaterdagochtend de bar draaien.