facebook twitter Instagram Instagram
Volg ons:

In Memoriam - Coen Kurz

Vrijdagochtend  5 januari is op 70 jarige leeftijd en na een ziekteperiode van een half jaar oud lid Coen Kurz overleden.

Coen was al lid van de Kromhouters sinds einde jaren '50, toen onze club nog op 'de Lok' speelde (een veld van voetbalvereniging TEC).  Coen doorliep verschillende teams en sloot in de jaren '90 zijn actieve carrière af in Veteranen A. Maar hij was nog regelmatig te gast op onze club om naar de verrichtingen van Heren I en Heren II te kijken. Onder het genot van een biertje natuurlijk.
Zijn speelstijl laat zich het best omschrijven als een mix van allerlei balsporten waarbij een racket, golfclub of stick wordt gehanteerd. Voeten naar buiten gericht (op 10 minuten over tien), met samengeknepen billen, kin naar voren en heftig gebaren makend naar medespelers hoe te lopen, bewoog hij over het veld. Schreef vooraf zelfs briefjes met variaties hoe starcorners te nemen. Kortom een echte regelneef.

Geen wereldspeler vond ik. Daar dacht hij zelf overigens heel anders over. En de waarheid gebied te zeggen, dat hij ooit eens in Heren I heeft gespeeld en bij die gelegenheid ook nog scoorde (met hulp van een vriendje overigens). Toen ik zei daaraan te twijfelen stuurde hij mij als bewijs de opstelling uit het clubblad (linksbuiten nota bene) én het verslag van die pot in het plaatselijke sufferdje. En daarin stond toch echt dat ene Coen Kurz had gescoord. Ere wie ere toekomt.

Daarnaast was hij een verdienstelijk columnist, die in plat Tiels (dialect) verslag deed van markante gebeurtenissen binnen de club. 'Wiesde gij dah we vroeger gin eige veld hadde en doardeur iedere week út moste speule? Wiesde gij dah veul veteroane stoppe mè hokkieje, omdah ze goan gollefe en dah tah veul leeje kos?? Van die zinnen.

Ten tijde dat de Kromhouters op de Medelsestraat hun wedstrijden speelden, vervulde hij op feestavonden veelvuldig de rol van diskjockey. Geroutineerd (hij was ook jarenlang diskjockey bij El Sombrero in Nijmegen) praatte hij zijn muziek (voorkeuren) aan elkaar en wist daarmee een speciale sfeer te creëren en de dansvloer vol te krijgen. Sfeer maken kon hij als de beste.
Op het terras tijdens de derde helft verzaakte hij nooit en wist de omstanders met anekdotes te vermaken; hij stond veel en graag in het middelpunt.

Met Coen is een opvallende persoonlijkheid heengegaan. In gedachten ben ik bij zijn vrouw Nina.

Eric Wonink (Tableau)

Agenda
1-9  Opening seizoen 2018-2019
2-9  Opening seizoen 2018-2019
Vacatures Inschrijven
Events Bardienst
Hoofd sponsoren