facebook twitter Instagram Instagram
Volg ons:

Scheidsrechters

Fluiten is leuk, op welk niveau dan ook. Of je nu de jongste jeugd, junioren, ‘het derde’, zaalhockey of Heren 1 fluit; bij elke wedstrijd gaat het ergens om. Zonder scheids geen wedstrijd. Als scheidsrechter leid je het duel in goede banen. Daardoor kunnen spelers en toeschouwers zich concentreren op dat waar het allemaal om draait: lekker hockeyen.

Ieder jaar organiseert de arbitragecommissie van THCC De Kromhouters in oktober en november een spelregelcursus voor de B-jeugd. Naast het vergroten van de spelregelkennis is het doel hierbij ook om sportief en respectvol gedrag aan te leren. Aan het eind van de cursus volgt er een examen. Als je bent geslaagd, ontvang je een kaart waardoor je officieel wedstrijden mag gaan fluiten. Uiteraard geven we je als beginnende, jonge scheidsrechter de tijd om het fluiten onder de knie te krijgen.

De spelregelcursus is ook uitstekend geschikt voor ouders en geïnteresseerden die meer begrip en kennis van het hockeyspel willen hebben, en misschien zelf ook wel als scheidsrechter hun vrijwillige steentje zouden willen bijdragen.