facebook twitter Instagram Instagram
Volg ons:

hockey keepersschool

Op 31 augustus gaan we weer van start bij de Pi-Academie! Na een welverdiende vakantie voor alle keepers beginnen we aan een nieuw seizoen. We kunnen terug kijken op een geslaagd eerste jaar. Veel deelnemers zijn tot ongekende hoogte gestegen, we hebben heel veel plezier gehad en er is hard gewerkt en veel geleerd. De Pi-Academie is een onderdeel van THCC de Kromhouters, de trainingen worden op de velden van de Kromhouters gegeven.

Heb je nog geen kennis gemaakt met de Pi-Academie? Ben je benieuwd wat er zoal op het programma staat? Ik zal een korte uitleg geven over onze werkwijze.

We starten het seizoen met een intakeformulier, welke je thuisgestuurd krijgt. Daarin staan een aantal vragen waarmee ik aan de slag kan gaan om je keepersleerplan op te stellen voor het komende seizoen. Halverwege het seizoen is er een evaluatiemoment, vlak voor de winterstop. Ik kijk dan samen met jou welke doelen je ondertussen al gehaald hebt, waar er nog aan gewerkt moet worden en voegen eventueel nieuwe doelen toe zodat je altijd een uitdaging blijft houden. Aan het eind van het seizoen bespreken we de eindevaluatie.

Tijdens iedere training worden er videobeelden opgenomen. Deze videobeelden verwerk ik tot een filmpje wat we om de 6 weken gezamenlijk met de trainersgroep gaan bekijken. Zo kun je zien waar je goede dingen liggen maar vooral ook ( voor een goed leerproces) waar nog aan gesleuteld kan worden. Vaak heb je niet door waar je nu eigenlijk de mist in gaat bij bepaalde technieken. Door het te zien op het scherm, wordt vaak een heleboel duidelijk. Wanneer er tijdens een training direct iets verduidelijkt moet worden, spoel ik ter plekke de opgenomen beelden terug om direct een goede feedback te geven.

Iedere training bestaat uit een goede warming- up, waaronder ook co√∂rdinatie, core stability, kracht, lenigheid vallen en een drietal oefeningen. De groep wordt onder 3 oefeningen verdeeld, met bij elke oefening een professionele trainer met een slagman/vrouw. Ik ben bij alle oefeningen aanwezig, geef aanwijzingen waar nodig. Alle keeperstechnieken komen aan bod gedurende het jaar. De oefeningen hebben over het algemeen altijd een tweede, derde of zelfs vierde actie zodat het tempo in de oefening hoogt blijft. De trainingen duren 1 uur. Op maandag wordt er training gegeven aan de eerste lijns teams. Op donderdag aan de breedte teams. Informatie over de tijden: [email protected]

In de herfstvakantie wordt er een clinic aangeboden ( tegen een kleine vergoeding) waar iedere keeper aan deel kan nemen. We trainen dan alle leuke facetten binnen het keepen. Altijd spektakel!

Wanneer er plaats voor is, gaan we met de keepersschool ook een dagdeel de zaal in. Ook daar zijn extra kosten aan verbonden ivm zaalhuur.

Naast de trainingen is er de mogelijkheid om een wedstrijd te laten analyseren. Ik kom bij een zelf uitgekozen wedstrijd filmen, werk deze video uit en maak er een samenvatting van die ik met de desbetreffende keeper bespreek. Heel leerzaam om eens te kijken wat je in een wedstrijdsituatie nu eigenlijk doet! Heb je hier interesse voor? Neem contact op, er zijn hier kosten aan verbonden.
Heb je na het lezen interesse gekregen om deel te gaan nemen aan de Pi-Academie ? Stuur een bericht naar: [email protected] voor een offerte. Ook clubs kunnen zich hier aanmelden!

Ik hoop, samen met mijn trainers, weer veel keepers te mogen ontvangen dit seizoen. Namens mijn medetrainers Gijs, Justin, Rik en Bas,

Pia de Wolf