1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg

Lustrum

     
  1946 - 2021
15e Lustrum


16/03/'21

Ons Kromhouters erfgoed, een duik in het verleden

5 april 1954
'Behalen kampioenschap Oostelijke 2e klasse A eerste herenelftal hockeyclub Kromhouters'


V.l.n.r.: Septer, Bruggeman, van Rosmalen, Van Versendaal, Rutten, Danser, Berkacker.
Knielend: Vallinga, Van Nouhuys, Van IJzendoorn, Peters

Als jij hier nog meer over weet dan horen wij dat natuurlijk graag!
#wijzijndekromhouters75

Bron: Regionaal Archief Rivierenland11/03/'21
Kromhouters erfgoed, een duik in het verleden ..
Verslag van de hockeywedstrijd Tempo vs Kromhouters in het Overijsselsch Dagblad
20 februari 1951:
10/03/'21
THCC De Kromhouters door de ogen van ...
01/02/'21
THCC De Kromhouters door de ogen van ...
Iedere maand, gedurende ons lustrumjaar, komen een aantal Kromhouters aan het woord. Ze krijgen allemaal dezelfde twee vragen en voor de rest krijgen ze carte blanche. We laten deze Kromhouters met elkaar herinneringen ophalen en horen graag hoe zij hét Kromhouters-gevoel verwoorden.

In de maand februari presenteren wij u Eva van Geelen & Noor van Oostveen!26/01/'21
Onze voorzitter Rémy Heuver opent het lustrumjaar:

Tiel, 26 januari 2021

Kromhouters, van harte !            
Vandaag is onze club 75 jaar !


Een heuglijk feit voor ons allemaal (leden, oud-leden, families en vrijwilligers), én reden voor (meer dan) een feestje.

Wie had kunnen vermoeden dat, inmiddels alweer 75 jaar geleden, vier Kromhouters-helden Harrie Septer, Coen Septer, Hein Vallinga en Sim Hijmans samen met een aantal vrienden de fundamenten hebben gelegd van wat nu de meest gezellige en succesvolle club van de Betuwe is. En die menig van ons rekent als zijn tweede (of misschien wel eerste) thuis.

Als wij trainen, ons gevecht leveren in de competitie en/of cups, onze vriendschappen vieren met een drankje op het terras, dan staan we (begrijpelijk) niet altijd stil bij wat de waarde is van het destijds genomen initiatief en wat het ons gebracht heeft vandaag de dag. In het bijzonder in deze corona periode van "gemis van”, realiseer je je pas goed hoeveel plezier, ontwikkeling, sportieve uitdagingen en energie De Kromhouters ons allemaal brengt. Tijdens de jaren na de oprichting volgden vele andere helden die onze club hebben opgebouwd tot wat zij momenteel is. Zij het soms met complexiteiten of tegenslagen; diverse aantallen en soorten velden, clubhuizen, samenwerkingen, uiteindelijk toch verkregen vergunningen en op en neergaande ledenaantallen, om er enkele te noemen.

Feit is dat deze ontwikkelingen allemaal hebben bijgedragen aan wie THCC De Kromhouters is. En dat we alle clubhelden daar dankbaar voor zijn en we tegelijkertijd trots zijn op het resultaat.

We gaan het 75-jarige jubileum anders vieren dan de voorgaande jubilea. Al was het alleen al vanwege de voortdurende beperkingen van corona.....maar zeker ook omdat we allemaal beretrots mogen zijn op wie we zijn en we allemaal vast behoefte hebben aan een ongecompliceerd 75-jaar feest!

Tot en met het einde van het jubileumjaar gaan we op verschillende manieren herinneringen ophalen met leden, oud-leden en betrokkenen.
Vanaf vandaag, de officiële verjaardag van De Kromhouters, zullen we maandelijks verhalen gaan horen van ‘club notabelen’ met leuke, bijzondere, gekke en typische Kromhouters-achtige herinneringen om van te genieten.

Daarnaast zijn we achter de schermen met de Lustrum Commissie bezig met het voorbereiden van een aantal activiteiten die we hopelijk in de nabije toekomst, ondanks de Corona beperkingen, alvast kunnen plannen. Zodra het mogelijk is willen we dit 'verjaardagsfeestje' wel echt samen met iedereen gaan vieren, ook al is dat pas in 2022.

Kromhouters 75 jaar wordt een verzameling van unieke events en activiteiten......stay tuned...

Iedereen van harte gefeliciteerd !!

Rémy Heuver  
Voorzitter