1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg

Lustrum

     
  1946 - 2021
15e Lustrum


30-05/'21
Lustrum: save the dates!
Kromhouters organiseren én vieren feestjes samen! Doe jij ook mee?

Zet de data in je agenda en volg het nieuws op de website en onze social media kanalen!
De voorbereidingen voor de lustrum events zijn namelijk in volle gang. Speciaal voor jou organiseren we allerlei events. Sportief en gezellig! Iedereen is welkom, groot, klein, ouders, vrijwilligers.. We rekenen op je komst.

*de lustrumkalender is o.v.b. van kleine wijzigingen


14/05/'21
THCC De Kromhouters door de ogen van Misha & Paul02/05/'21
Ons Kromhouters erfgoed ... Heren I 2010-2015
Eric Wonink duikt dit keer voor ons in een wat recenter verleden. Onder andere over hoe de aanpak van Heren 1 een flinke update kreeg.

Stan Went en Eric Wonink waren in 2010 de coaches van Heren 1. Stan was vooral actief op het tactisch vlak. Eric ondersteunde hem daarbij en was vooral doende met het organiseren van de randzaken rond het team. 


Lees het verhaal via de link naar ons archief.
Bovenste rij:
Eric Wonink, Matthijs de Groot, Bart van het Klooster, Pieter Dolron, Justin van Wissen, Bastiaan de Groot, Ruben Wonink, Duco van Schaik en Stan Went.
Onderste rij:
Floris Sikkel, Nick Funcke, Bas Bongers, Sjoerd te Bogt, Lodewijk Sikkel en Tjeerd Copper.
Bryan Arts en Mike Orlemans maakten ook deel uit van dit team, maar ontbreken op de foto.
15/04/'21
Ons Kromhouters erfgoed … Cricket
Nieuws afbeelding De een zal er meer bewust van zijn dan de ander, maar Cricket heeft ook ooit deel uitgemaakt van onze vereniging. Kijk maar eens naar ons clublogo en onze naam: Tielse Hockey en Cricket Club (THCC).

Eric Wonink schreef vele columns voor de Kromhouters, één daarvan was een column (uit 2006) over cricket bij de Kromhouters.
Speciaal voor ons en het jubileumjaar heeft Eric de tekst iets aangepast en voorzien van een naschrift.
In deze column komt ook nog een oude bekende voor: Cees Metselaar.

Veel leesplezier!
#wijzijndekromhouters7515/04/'21
Op onze Facebook pagina is vanaf heden een 'levend' fotoalbum genaamd 'Ons Kromhouters erfgoed' gestart.
Foto's met een verhaal blijven het hele lustrumjaar (en langer ook) meer dan welkom!
Alle foto's met een verhaal zijn welkom via [email protected]

De allereerste groep Kromhouters in 1946. Met links naast de keeper (met fraaie legguards) Hein Vallinga en Coen Septer, twee van de in totaal vier oprichters van de Kromhouters. Let ook op de lengte van de krul van de hockeystick ..10/04/'21
Vrolijke start van het 1e lustrum-evenement
75 jaar terug in de tijd
De foto’s spreken al erg voor zich; wat een vrolijkheid en plezier hebben onze Kromkabouters en Hockeyschool-kids zaterdag gehad.
We zagen enthousiaste prinsesjes, hier en daar een Spider-Man, een tijger, ridders, sporters, een pietje, K3, een spookje, etc. ontzettend veel plezier met elkaar hebben tijdens alle opdrachtjes van oud Hollandse spelletjes.
En daar gaat het om, de lol en plezier die je met elkaar hebt op het hockeyveld. Onze allerjongsten leggen met elkaar een mooie basis voor nog veel meer toekomstig hockeyplezier, dierbare vriendschappen en hét Kromhoutersgevoel.
Geniet van de foto’s op onze Facebook-pagina!

07/04/'21
THCC De Kromhouters door de ogen van Joop en Eric
16/03/'21

Ons Kromhouters erfgoed, een duik in het verleden

5 april 1954
'Behalen kampioenschap Oostelijke 2e klasse A eerste herenelftal hockeyclub Kromhouters'


V.l.n.r.: Septer, Bruggeman, van Rosmalen, Van Versendaal, Rutten, Danser, Berkacker.
Knielend: Vallinga, Van Nouhuys, Van IJzendoorn, Peters

Als jij hier nog meer over weet dan horen wij dat natuurlijk graag!
#wijzijndekromhouters75

Bron: Regionaal Archief Rivierenland11/03/'21
Kromhouters erfgoed, een duik in het verleden ..
Verslag van de hockeywedstrijd Tempo vs Kromhouters in het Overijsselsch Dagblad
20 februari 1951:
10/03/'21
THCC De Kromhouters door de ogen van ...
01/02/'21
THCC De Kromhouters door de ogen van ...
Iedere maand, gedurende ons lustrumjaar, komen een aantal Kromhouters aan het woord. Ze krijgen allemaal dezelfde twee vragen en voor de rest krijgen ze carte blanche. We laten deze Kromhouters met elkaar herinneringen ophalen en horen graag hoe zij hét Kromhouters-gevoel verwoorden.

In de maand februari presenteren wij u Eva van Geelen & Noor van Oostveen!26/01/'21
Onze voorzitter Rémy Heuver opent het lustrumjaar:

Tiel, 26 januari 2021

Kromhouters, van harte !            
Vandaag is onze club 75 jaar !


Een heuglijk feit voor ons allemaal (leden, oud-leden, families en vrijwilligers), én reden voor (meer dan) een feestje.

Wie had kunnen vermoeden dat, inmiddels alweer 75 jaar geleden, vier Kromhouters-helden Harrie Septer, Coen Septer, Hein Vallinga en Sim Hijmans samen met een aantal vrienden de fundamenten hebben gelegd van wat nu de meest gezellige en succesvolle club van de Betuwe is. En die menig van ons rekent als zijn tweede (of misschien wel eerste) thuis.

Als wij trainen, ons gevecht leveren in de competitie en/of cups, onze vriendschappen vieren met een drankje op het terras, dan staan we (begrijpelijk) niet altijd stil bij wat de waarde is van het destijds genomen initiatief en wat het ons gebracht heeft vandaag de dag. In het bijzonder in deze corona periode van "gemis van”, realiseer je je pas goed hoeveel plezier, ontwikkeling, sportieve uitdagingen en energie De Kromhouters ons allemaal brengt. Tijdens de jaren na de oprichting volgden vele andere helden die onze club hebben opgebouwd tot wat zij momenteel is. Zij het soms met complexiteiten of tegenslagen; diverse aantallen en soorten velden, clubhuizen, samenwerkingen, uiteindelijk toch verkregen vergunningen en op en neergaande ledenaantallen, om er enkele te noemen.

Feit is dat deze ontwikkelingen allemaal hebben bijgedragen aan wie THCC De Kromhouters is. En dat we alle clubhelden daar dankbaar voor zijn en we tegelijkertijd trots zijn op het resultaat.

We gaan het 75-jarige jubileum anders vieren dan de voorgaande jubilea. Al was het alleen al vanwege de voortdurende beperkingen van corona.....maar zeker ook omdat we allemaal beretrots mogen zijn op wie we zijn en we allemaal vast behoefte hebben aan een ongecompliceerd 75-jaar feest!

Tot en met het einde van het jubileumjaar gaan we op verschillende manieren herinneringen ophalen met leden, oud-leden en betrokkenen.
Vanaf vandaag, de officiële verjaardag van De Kromhouters, zullen we maandelijks verhalen gaan horen van ‘club notabelen’ met leuke, bijzondere, gekke en typische Kromhouters-achtige herinneringen om van te genieten.

Daarnaast zijn we achter de schermen met de Lustrum Commissie bezig met het voorbereiden van een aantal activiteiten die we hopelijk in de nabije toekomst, ondanks de Corona beperkingen, alvast kunnen plannen. Zodra het mogelijk is willen we dit 'verjaardagsfeestje' wel echt samen met iedereen gaan vieren, ook al is dat pas in 2022.

Kromhouters 75 jaar wordt een verzameling van unieke events en activiteiten......stay tuned...

Iedereen van harte gefeliciteerd !!

Rémy Heuver  
Voorzitter