1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg

G & LG Hockey

Welkom G & LG hockeyers!
Het devies bij G/LG-Hockey is "Gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet – Niemand meer buitenspel”. Want iedereen moet kunnen hockeyen. THCC De Kromhouters faciliteert naast de reguliere hockeysport ook G-Hockey en LG-Hockey. 

G & LG Hockey (onderdeel van ParaHockey*)
G-Hockey is voor spelers met een verstandelijke beperking.
LG-Hockey is voor spelers met een lichamelijke beperking die niet rolstoel gebonden zijn.

G/LG-Hockey is voor spelers met een beperking. Deze discipline heeft een vaste plek gekregen binnen de KNHB; trainingen en competities vinden gelijktijdig plaats met het reguliere hockey.

*ParaHockey omvat alle vormen van aangepast hockey:
- G-hockey & LG-hockey die wij bij THCC De Kromhouters aanbieden
- E- hockey  - voor spelers in een elektrische rolstoel
- H-hockey  - voor spelers in een handbewogen rolstoel


Spelregels
De spelregels zijn gebaseerd op de regels, technieken en tactieken uit het reguliere hockey. Een enkele regel is aangepast die de spelvreugde en veiligheid ten goede komen. Het accent ligt op speelplezier.

Het doel van G-Hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van hockey aan te leren tijdens de training. Het accent ligt op spelplezier, vertrouwen en het eigen kunnen. Niet op de beperking. De normale regels en technieken worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en de behoeften van de spelers. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan concentratie en oog-hand coördinatie. Alles is erop gericht dat de spelers binnen hun mogelijkheden plezier beleven aan de sport.

Integratie
Het G-Hockey speelt zich af centraal op alle THCC Kromhouters hockeyvelden te midden van alle Kromhouters leden. Integratie staat hoog in het vaandel. #wijzijndekromhouters

Hockey voor iedereen
Hockeyclinics en hockeytrainingen is voor alle sporters vanaf 7 jaar en ouder, waarbij de verstandelijke beperking van dien aard is, dat zij niet mee kunnen doen binnen een regulier hockeyteam.

Clinics en trainingen
Als opstart is gekozen voor clinics die op termijn bij voldoende belangstelling vervangen worden door (wekelijkse) trainingen.

Zowel de clinics als de trainingen staan onder deskundige leiding, met ondersteuning van een aantal vrijwilligers uit de senioren- en jeugdteams waardoor indien nodig 1 op 1 begeleiding mogelijk is. Ouders staan langs het veld en na afloop kan er eventueel gezamenlijk wat gedronken in het clubhuis.

De training start met gezamenlijk inlopen en warming-up. Daarna worden de sporters opgesplitst in kleine groepjes afhankelijk van het niveau van de sporters. Oefeningen in pushen en slaan worden afgewisseld met spelletjes waarbij wordt gelopen met de bal en om de pionnen moet worden geslalomd. Technische oefeningen en oefeningen waar meer bij moet worden gelopen wisselen elkaar af. Aan het eind van de training wordt er een wedstrijdje gepeeld.

Duidelijke structuur
De clinics en trainingen kennen een duidelijke structuur. De spelers en/of ouders zijn 10 minuten voor aanvang aanwezig, een moment waarop bijzonderheden kunnen worden doorgegeven. Van iedere sporter wordt een Trainingskompas aangemaakt waarop, indien relevant, motorische beperkingen (bv spierzwakte), medische gegevens (bv suikerziekte) en bijzonderheden t.a.v. communicatie (bv verminderd gehoor, stotteren, slecht praten) staan vermeld, zodat hiermee rekening kan worden gehouden.

Kennismaking
Geïnteresseerde sporters kunnen zonder enige verplichting een aantal keer op proef meetrainen. Een hockeystick is aanwezig. Zorg zelf voor sportkleding en sportschoenen. Na deze trainingen wordt er samen met de ouders in alle eerlijkheid bekeken of lid worden verstandig, haalbaar en leuk is. De contributie voor G/LG-Hockey wordt jaarlijks vastgesteld.

Competitie
De KNHB heeft een aparte G-Hockey competitie en alle G-teams in Nederland zijn in vier regio’s ingedeeld. Er wordt gespeeld volgens de reguliere zestal competitie en de wedstrijden worden zowel thuis als uit op zaterdag gespeeld.

Heb je vragen over G-Hockey? Wil je het gewoon eens proberen of kijken of het bevalt, stuur een mail naar [email protected]