1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg

Keepersschool

KEEPERSSCHOOL PI-ACADEMIE

De Pi-Academie is een onderdeel van THCC de Kromhouters, de trainingen worden op maandag op de velden van de Kromhouters gegeven.(18.00 uur tot 22.00 uur) Er is een mogelijkheid om van buiten de club deel te nemen aan deze trainingen. Heb je interesse? Stuur een mail naar: [email protected]  

Heb je nog geen kennis gemaakt met de Pi-Academie? Ben je benieuwd wat er zoal op het programma staat? Ik zal een korte uitleg geven over onze werkwijze.

Wanneer je nieuw bent bij de Pi-Academie start je het seizoen met een intakeformulier, welke je thuisgestuurd krijgt. Daarin staan een aantal vragen waarmee ik aan de slag kan gaan om je keepersleerplan op te stellen voor het komende seizoen. Halverwege het seizoen is er een evaluatiemoment, vlak voor de winterstop. Ik kijk dan samen met jou welke doelen je ondertussen al behaald hebt, waar er nog aan gewerkt moet worden en voegen eventueel nieuwe doelen toe zodat je altijd een uitdaging blijft houden. Aan het eind van het seizoen bespreken we de eindevaluatie.

Tijdens iedere training worden er videobeelden opgenomen. Wanneer dat nodig is, kunnen we op het moment zelf terug kijken naar de oefening of techniek die je aan het trainen bent om zo snel aanpassingen te kunnen doen. De video’s worden door mij ook thuis bekeken. Mocht het nodig zijn, krijg je een persoonlijk filmpje thuisgestuurd met daarin aanwijzingen zodat je jezelf kunt verbeteren. Zo kun je zien waar je goede dingen liggen maar vooral ook ( voor een goed leerproces) waar nog aan gesleuteld kan worden. Vaak heb je niet door waar je nu eigenlijk de mist in gaat bij bepaalde technieken. Door het te zien op het scherm, wordt vaak een heleboel duidelijk.

Iedere training bestaat uit een goede warming- up, waaronder ook coördinatie, core stability, kracht, lenigheid vallen en een drietal oefeningen. De groep wordt onder 2 a 3 oefeningen verdeeld, met bij elke oefening een professionele trainer met een slagman/vrouw. Ik ben bij alle oefeningen aanwezig, geef aanwijzingen waar nodig. Alle keeperstechnieken komen aan bod gedurende het jaar. De oefeningen hebben over het algemeen altijd een tweede, derde of zelfs vierde actie zodat het tempo in de oefening hoogt blijft. De trainingen duren 1 uur. Op maandag wordt er training gegeven aan de eerste lijns teams en breedte teams, alles op 1 veld.

In alle vakanties zijn er activiteiten van de Pi-Academie voor keepers. Voor meer ( actuele) informatie verwijs ik graag naar de website www.Pi-Academie.nl of Facebook van de Pi-Academie.

Ik hoop, samen met mijn trainers, weer veel keepers te mogen ontvangen dit seizoen. Namens al mijn trainers: Paul, Juup, Aniek, Lucas, Nienke, Sam en Anne, graag tot ziens!

Pia de Wolf