1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg

Hockeyschool

Hockey is één van de populairste en hardst groeiende sporten en dat merken we bij de hockeyschool. Ieder jaar beginnen we het seizoen met ongeveer 35 kinderen en aan het eind van het seizoen zijn het er vaak al tegen de 60.

De startende hockeyers kunnen in het jaar waarin ze 5 jaar worden spelenderwijs de hockeyvaardigheden leren op de hockeyschool. Op woensdagmiddag van 16.30 uur tot 17.30 uur op veld 2 en op zaterdagmorgen van 08.30 uur tot 09.30 uur op veld 2 staan een aantal jeugdige vrijwillige trainers onder leiding van Justin van Wissen op het veld.

In één jaar tijd leren de benjamins in kleine groepjes hun stickvaardigheden van pushen tot Indian Dribble en stromen dan door naar de O8-teams als ze de leeftijd van 7 jaar bereiken en genoeg balvaardigheid hebben.

Oudere kinderen (tot en met de O8-leeftijd), die later met de hockeysport beginnen, starten ook bij de hockeyschool in een instroomgroep waar ze de basistechnieken leren. Ze worden zo begeleid dat ze binnen een aantal maanden kunnen doorstromen naar teams met leeftijdgenoten.

Uw kind mag altijd eerst 4 keer proefdraaien bij de hockeyschool. De praktijk leert dat een kind dan weet of het de sport leuk vindt of niet. Het enige wat wij verplichten is een bitje ter bescherming van de tanden, scheenbeschermers, goed schoeisel en sportkleding. De hockeyschool beschikt over een aantal sticks voor de proeftrainingen. De trainers zullen met veel enthousiasme de kinderen ontvangen en met ze aan de slag gaan.

Voor vragen kunt u altijd terecht op woensdag en zaterdag na de training bij de hoofdtrainer, te bereiken via [email protected]   
Het Hockeyschool Team

Boekje 'Welkom op het hockeyveld!'
Dit boekje helpt ouders en kinderen op weg om de eerste stappen te zetten in de hockeysport.
Klik op de afbeelding om het te openen.