1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg

Arbitrage

Fluiten is leuk, op welk niveau dan ook. Of je nu de jongste jeugd, junioren, ‘het derde’, zaalhockey of Heren- of Dames 1 fluit; bij elke wedstrijd gaat het ergens om. Zonder scheids geen wedstrijd.
Als scheidsrechter leid je het duel in goede banen. Daardoor kunnen spelers en toeschouwers zich concentreren op dat waar het allemaal om draait: lekker hockeyen.

Ieder jaar organiseert de arbitragecommissie van THCC De Kromhouters in mei of juni een spelregelcursus voor de jeugd O14. Naast het vergroten van de spelregelkennis is het doel hierbij ook om sportief en respectvol gedrag aan te leren.
Aan het eind van de cursus volgt er een examen. Als je bent geslaagd, ontvang je een kaart waardoor je officieel wedstrijden mag gaan fluiten. Uiteraard geven we je als beginnende, jonge scheidsrechter de tijd om het fluiten onder de knie te krijgen.

De spelregelcursus is ook uitstekend geschikt voor ouders en geïnteresseerden die meer begrip en kennis van het hockeyspel willen hebben, en misschien zelf ook wel als scheidsrechter hun vrijwillige steentje zouden willen bijdragen.

Arbitrage bij de Kromhouters
Scheidsrechters, hoe werkt dat?

Fluiten met oortjes
De Kromhouters beschikken over een gratis app waarmee scheidsrechters de mogelijkheid hebben om via de Spraak-app van de ontwikkelaar Refcom4all tijdens de wedstrijden onderling, maar ook eventueel met een begeleider, contact te houden.

Hierdoor kun je elkaar op eenvoudige en snelle manier ondersteunen maar ook overleggen. De kwaliteit van het fluiten zal hierdoor omhoog gaan.
Zo kun je ook horen dat je collega-scheidsrechter spelers aanspreekt of waarschuwt. Daarnaast hoef je tijdens de wedstrijd niet meer "op zoek" naar de armgebaren van je collega.
Begeleiders van scheidsrechters kunnen deelnemen aan de zelfde gespreksgroep als de scheidsrechter en eenvoudig vanaf de zijlijn aanwijzingen geven.

Wat heb je nodig?
- mobiele telefoon
- oortjes met microfoon
- Refcom4all-app.
- netwerkbereik, deze is uitstekend op de club

Hoe werkt het?
Eenmalig downloaden en registreren.
Download de app"refcom4all" vanuit de app-/playstore. Kun je hem niet direct vinden doe het dan via de website www.refcom4all.nl
Nadat je de app gedownload hebt, start de app.
Je moet je nu registreren:
- naam,
- scheidsrechters nummer=KNHB nummer,
- mobielnummer,
- club: pulldown naar Kromhouters, Scheidsrechter,

Vlak voor de wedstrijd
Start de refcom app, en log in.
Je ziet nu een overzicht van de wedstrijden van die dag, selecteer de wedstrijd die je gaat fluiten.
Hierna zal de app een verificatiecode vragen, dit is de verificatiecode van de betreffende wedstrijd (ziet er uit als een postcode en is dezelfde die je gebruikt voor het digitale wedstrijdformulier).
Je bent nu in de app en kunt praten met je collega scheidsrechter.
Na de wedstrijd sluit je de wedstrijd af.

Tips:
- zet je Wifi-uit. Je maakt gebruik van het mobiele netwerk.
- zet je telefoon op de "niet storen" functionaliteit zodat tijdelijk telefoontjes en berichten geblokkeerd worden.

Wat kost het?
De App is gratis te downloaden, er zijn geen kosten aan het gebruik anders dan.het verbruik van je databundel. Een wedstrijd fluiten met ondersteuning van de App kost je tussen de 40 en 50 Mb (= 1 YouTube filmpje).

Heb je vragen of ervaringen delen?
Neem dan contact op via mail: [email protected]

En zie ook
- www.refcom4all.com
- artikel Hockey.nl

Voor meer informatie: [email protected]