1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Algemeen Nov
22

Meisjes A1 – Ede A1

Nieuws afbeelding In de afgelopen vier wedstrijden zie ik als toeschouwer een enorme ontwikkeling bij de meiden van  A1 in de subtopklasse. Waar in de voorcompetitie de tegenstand niet echt groot was en met grote cijfers en overmacht werd gewonnen, is er nu sprake van gelijkwaardigheid. En dat die gelijkwaardigheid zich niet altijd uitbetaalt in winst is enorm zuur, zeker als de inzet groot is.

Die inzet was er, zoals eigenlijk bij alle wedstrijden, tegen Ede weer aanwezig en dan zie je wat voor potentie er in het team aanwezig is. MA1 bestaat natuurlijk voor een groot deel uit 1e jaars A meiden en dan is het soms wennen aan het fysieke(re) en snelle(re) spel van de tegenstanders. Maar: als je goed kijkt zie je dat het fysieke en snelle spel van de meiden A1 ook groeit. Daarnaast is de techniek  die de meiden hebben hard gegroeid waardoor er veel gepresteerd kan worden. Ze kunnen elkaar makkelijker vinden en de opbouw van aanvallen wordt elke wedstrijd weer beter.

Op het moment dat je weet dat je in de wedstrijd heel hard hebt gewerkt en dat je de afgelopen vier wedstrijden heel dicht bij meer punten bent geweest dan de einduitslag aangeeft, geeft dat even een forse deuk in het vertrouwen. Dat is heel normaal.Denk dan aan het feit dat wat er gebeurde in de wedstrijd tegen Ede: aan het einde van de eerste helft en in het grootste deel van de tweede helft werd Ede door MA1 onder de voet gelopen wat resulteerde in twee prachtige uitgespeelde velddoelpunten (Ede had overigens alleen maar doelpunten uit strafcorners…). Dit moet MA1 ook de komende wedstrijden het vertrouwen geven dat zij kunnen winnen.

De resultaten komen echt. Neem dan ook de play-off wedstrijden (waar ik helaas niet bij kon zijn) in gedachten die jullie allebei zeer verdiend hebben gewonnen.

Ik vind het een genot om de meiden A1 te zien spelen en heb er alle vertrouwen in dat het geluk hun kant uit gaat vallen. De meiden van A1 mogen daar echt vertrouwen in hebben.

Robbert Pennock