1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Algemeen Sep
8

Reünie oud Heren III / Heren V

Nieuws afbeelding Zaterdag 22 j.l. heeft een reünie plaatsgehad met spelers (en hun vrouwen) van het roemruchte Heren III, het latere Heren V, uit de beginjaren '70.

Toen ondergetekende lid werd van de Kromhouters in 1969 waren er 3 Heren teams actief. Ik begon mijn hockeycarrière dus in Heren 3. Dat duurde slechts 1 jaar, daar ik heftige ambities had in Heren 1 te spelen, hetgeen wonderwel lukte. Mijn binding met Heren 3, het latere Heren 5, bleef en tijdens vele toernooien maakte ik deel uit van dit roemruchte team.

Een aantal spelers zagen elkaar met enige regelmaat of wel privé, of wel op de golfbaan dan wel op hockeyclub. Steeds werden onder het genot van enige versnaperingen verhalen uit de oude doos opgehaald en naarmate de jaren vorderden werd meermaals gememoreerd: 'hoe zou het toch met die of die gegaan zijn' en 'is het een idee een reünie voor spelers van dit team te organiseren'?

Lang verhaal kort, dit voorjaar ging de kogel v.w.b. het organiseren van een dergelijke dag door de bierglazen. Niet in het minst uitgaande van het bewustzijn, dat het 'leuk' zou zijn elkander weer eens te ontmoeten, maar vooral ook, dat gezien de leeftijd van de meeste spelers, het toch mannen van de dag zijn geworden.Voornoemde zaterdag onder schitterende weersomstandigheden vond de happening plaats bij  de captain van dit team, Phil Klop in Geldermalsen. En het moet gezegd, de vooronderstellingen werden bewaarheid. Oude foto's herinnerden ons aan een schitterende jeugd en prachtige tijden. Confronterend ook, daar lengte, kleur, dichtheid van het haar, maar ook uiterlijk ernstig door de tijd was aangetast. Foto's van spelsituaties op heus gras, opening van nieuw complex, sponsors, feesten vooral ook herinnerden aan een roemrijk en onbezorgd verleden.

Ondanks het feit dat enkelen elkaar meer dan 40 jaar niet hadden gezien of gesproken, was er maar weinig tijd voor nodig de oude teamspirit weer te doen herleven. Een anekdote van de één was vaak voedingsbodem voor weer andere schitterende verhalen van vervlogen tijden.Onder het genot van enige versnaperingen en een heerlijke maaltijd werd aan één lange tafel nog lang nagepraat om tot slot van de bijeenkomst onder de clubvlag van de Kromhouters het glas te heffen en  uit volle borst ons clublied 'Op naar de Zoelsche Brug marcheren' door de wijk te schallen.

We spraken af over 2 jaar dit spektakel weer te herhalen met nog meer spelers. met name dan diegenen, die ná de tweede helft van de jaren 70 het team bevolkten. We kijken er nu al naar uit!!

Tableau
Eric Wonink


Bijlage