1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Evenement Jun
5

Kromhouters WK Clubdag - 29 mei '14

Nieuws afbeelding Zestig jonge Kromhoutertjes en tien ouders stonden te trappelen van ongeduld achter het hek. Veld 1 zag er spannend uit met die tientallen pionnen, autobanden, winkelkarretjes, een groot plastic zeil, emmers water, ballen, gekleurde buizen en Stockey in de goal.De mannen van Heren 1 kregen nog een laatste instructie van coach Bart van Gelder voor de te geven clinic en toen kon alles los. De kids en ouders werden in groepjes ingedeeld en gingen zo van onderdeel naar onderdeel. Het was leerzaam en leuk, en soms ook erg nat! De 'buikschuifbaan' voor de tip in was goed in trek bij bijna alle kinderen en ook bij de ouders. Heel stoer om te zien hoe een aantal niet hockeyende dames deze uitdaging aan zijn gegaan. Aan het eind nog even met z'n allen op de foto en daarna lekker genieten van een dubbel en dwars verdiend broodje hamburger met een glaasje limo in de tent bij de buitenbar.Op veld 1 was inmiddels een hele grote Volvo aangekomen (dank aan onze hoofdsponsor Volvo). Hierin konden de kids de snelheid van hun push of slag laten meten. Uiteraard wilden ook de aanwezige Heren van 1, 2 en 3 dit wel eens even uitproberen om te weten wie er nu het hardst kon slaan.
Achter de buitenbar was een veldje afgezet met daarin Narko, de pony van Familie de Groot, waarop meiden en jongens een rondje konden rijden. En groot plezier hadden de kids tijdens een ritje op het karretje achter een span met prachtige paardjes rond het inmiddels door Heren 2 uitgezette Koeletteveld.
Dat was nog wel even spannend. Ton Heuff was inmiddels gearriveerd met een koe voor de Koelette. En wat voor een koe. Dat was een flinke koe, de dag daarvoor nog bevallen van een kalf. De klep ging open, de koe kwam eruit, en schrok. Ze zette het op een lopen, poepte nog voordat ze het veld in was en ging een rondje rond het korfbalveld. Met wat geduld en inspanning werd ze gelukkig weer gevangen en teruggeleid naar het Koeletteveld. Aldaar aangekomen liep ze parmantig rond, rustig naar ons kijkend en stond ze zeer fotogeniek te zijn. Maar een flats laten, ho maar. Er was zo'n drie kwartier voor uitgetrokken, als er dan niets zou vallen, zou er volgens systeem worden bepaald wie de winnaar(s) zou(den) zijn. En zo geschiedde. Pascal Van Lomm, Joop Jaspers en Gradie Timmer zijn de gelukkigen. Trui 14 ging vervolgens terug haar kar in en deed uiteraard daar direct haar behoefte.Inmiddels was het een drukte van jewelste op de club geworden. A- en B-jeugd, senioren en een enkele veteraan of trimmer meldde zich voor het six-a-side toernooi, wat inmiddels een five-a-side toernooi was geworden. Jan Willem Timmer en Justin van Wissen hadden alle aanmeldingen door elkaar gegooid en van daaruit twaalf WK-mannenteams en acht WK-vrouwenteams samengesteld. Deze gingen in verschillende poules met elkaar de strijd aan op een kwart veld. Er werd fanatiek gehockeyd binnen de kaders van sportiviteit en respect en het was vooral ook ontzettend gezellig. De India Heren en de New Zealand Dames waren de grote winnaars en gingen met een cadeaubon voor een gratis menu van hoofdsponsor McDonalds naar huis.

Het was wat fris overdag, maar dat mocht de pret niet drukken voor de barbecue. Sander Bruggeman had deze als altijd weer goed voor elkaar: lekker vlees, prima salades, voldoende brood, sausjes en vitamientjes. De biertap was inmiddels ook open, dus dat ging lekker samen.En de dag was nog niet ten einde, want 's avonds was er nog zo'n enorm gezellig feest zoals alleen wij die bij de Kromhouters kunnen vieren. Niels Scherrenberg en Corno van Wijk en z'n maten uit JA2 hadden de boel lekker oranje versierd en (bijna) iedereen was ontzettend Proud to be Fout.  DJ Matti draaide prima sets en op het laatst was daar ook nog DJ Bart-Jan. Veel jong en een beetje oud liep door elkaar, de sfeer was als vanouds lekker.

Het was een zeer geslaagde dag. En voor al degenen die hebben meegeholpen deze Kromhouters WK Clubdag  te organiseren: SUPER BEDANKT!!!!

Dan nog tot slot, de opbrengst van deze WK Clubdag, maar liefst € 5.450,00!!!!! Een prachtig bedrag als bijdrage voor een prachtig nieuw veld.

Marilyn Bruggeman
Voorzitter