1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Nov
25

In de schijnwerpers: Bart van 't Klooster

Nieuws afbeelding Actief op het veld, of …
Op het veld, jazeker! Ik doe mijn best om Heren I te versterken, dat lukt meestal redelijk. Daarnaast sta ik op zaterdag langs de lijn, samen met Gijs, om jongens A1 naar een respectabele positie in de topklasse te loodsen.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Op dit moment ben ik ‘alleen’ coach van jongens A1. De afgelopen jaren heb ik eigenlijk altijd training gegeven en/of gecoacht. Nu doe ik dat in wat mindere mate omdat ik gestart ben met mijn carrière bij NEXOR. Dat is de reden dat ik gestopt ben met training geven en met de barcommissie. Samen met de uren die ik in Heren I stop ben ik zo’n tien uur per week op de club te vinden.

Daarnaast ben ik al 4 jaar actief betrokken bij de organisatie van de mooiste hockeytoernooien van Nederland, de Kromhouters-Events! De eerste drie jaar als Staff lid, afgelopen jaar als vicevoorzitter en penningmeester, en aankomend jaar als voorzitter en (uitvoerend) penningmeester. Hier ben ik vanaf januari gemiddeld zeker 4 uur per week mee bezig, exclusief de drie weken waarin de toernooien plaatsvinden. Uiteraard met mijn mede bestuursleden en een grote groep fantastische vrijwilligers van binnen en buiten de club! Hulde aan hen!

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee, ik ben bij de Kromhouters begonnen met hockeyen. Anderhalf jaar geleden heb ik een halfjaar in Australië gehockeyd bij een studentenclub, omdat ik daar studeerde.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Absoluut! Mijn vader hockeyt bij de veteranen en mijn moeder is ook actief. Weliswaar niet hockeyend: Fysiotherapiepraktijk Passewaaij werkt samen met de club op het gebied van blessurebehandeling en preventie. Mijn kleine broertje heeft altijd gehockeyd, maar is sinds een jaartje aan het roeien geslagen.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Voor een wedstrijd in de tweede klasse! Mijn seizoen is goed als we promoveren naar de tweede klasse met Heren I. Daarnaast is een gezellige derde helft ook iets waar ik graag van geniet .

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik bij NEXOR, een full service sales organisatie. Vanuit NEXOR word ik gedetacheerd naar organisaties die ondersteuning of tijdelijke opschaling nodig hebben in het salesproces. Ik hou me nu vooral bezig met leadgeneratie / koude acquisitie. Een uitdagende baan waarin ik nog heel veel kan leren!

Wat wens je de Kromhouters toe?
Een derde veld is misschien een beetje cliché, maar dat is naar mijn mening wel belangrijk!

Vraag van Maarten van Schaik:
Bart, als speler van een jong seniorenteam zal je zelf ook vaak hebben gemerkt dat het uitdagend is studerende spelers aan de club te blijven binden. Wat zijn jou tips om jong volwassen / studenten bij de Kromhouters te blijven betrekken?
Ik denk dat het moeilijk is om iedereen te behouden. Vooral wanneer je in een andere stad studeert en daar woont is dat moeilijk. Ik denk dat er nu relatief veel blijven, als ik binnen mijn eigen team kijk. Het belangrijkste is dat ze zien wat een zondag bij de Kromhouters betekent. Als je dat weet, blijf je hier zeker hockeyen!

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Aan Sander Bruggeman. Sander is sinds een jaar onderdeel van de barcommissie, iets wat hij vol overgave doet!

Wat is jouw specifieke vraag aan Sander Bruggeman?
Sander, wat denk jij dat de barcommissie nodig heeft om nog succesvoller te worden?