1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Arbitrage Sep
30

Scheidsrechters op zondag

Nieuws afbeelding Na goed overleg tussen de technische commissie en de arbitragecommissie is voor dit seizoen een aanpassing doorgevoerd voor het aanwijzen van scheidsrechters voor de senioren op zondag.

De aanpassing houdt in dat het aanwijzen van de scheidsrechters voor Dames 1 en Heren 1 geschied door de arbitragecommissie in overleg met de coach/manager van Dames 1 en Heren 1. Voor de andere seniorenwedstrijden blijft de wijze van aanwijzen van scheidsrechters ongewijzigd.

De oorzaak hiervan is gelegen in het feit dat zowel voor Jongens A1 op zaterdag als voor Heren 1 op zondag geen bondsscheidsrechters meer worden aangewezen. Dat impliceert dat wij als vereniging de thuiswedstrijden van deze teams met eigen scheidsrechters moeten invullen. Dat heeft weer tot gevolg dat onze scheidsrechters die in staat worden geacht de wedstrijden van zowel Dames 1, Heren 1, Jongens A1 en Meisjes A1 te kunnen fluiten te zwaar worden belast als die worden ingezet op zowel zaterdag als zondag.

Vandaar dat ook senioren nu ingezet gaan worden door de arbitragecommissie om ook op zaterdag wedstrijden te gaan fluiten om de toch wel kleine poule van scheidsrechters voor Dames 1, Heren 1 en Jongens A1 en Meisjes A1 te ontzien.

Alvorens de arbitragecommissie senioren gaat aanwijzen voor zaterdagwedstrijden zullen de TC-coördinatoren binnenkort contact opnemen met de coaches/managers-aanvoerders van de seniorenteams om te inventariseren welke senioren op zaterdag kunnen fluiten.

Wederom is in deze van toepassing "vele handen maken licht werk'.