1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Hoenderik Maa
26

Roos, uit M8D 1, Zingt op het hoogste podium.

Nieuws afbeelding Roos van den Hoff, uit M8D 1, in finale Kinderen voor kinderen. Zondag 27 maart wordt in Doetichem beslist wie er vanuit Gelderland deelneemt aan de landelijke finale 2011 van het songfestival 'Kinderen voor Kinderen'. Roos van den Hoff (10) is een van de tien finalisten.
RoosVorig jaar las Roos in De Zakengids een oproep om mee te doen aan de Gelderse auditie die in Twentietoe gehouden werd. In overleg met haar ouders besloot ze mee te doen. Zij was niet de enige. Maar liefst 256 kinderen deden een gooi naar een finale plaats. Roos: "Ik heb veel vriendinnen, daarom koos ik het liedje 'Wij zijn vriendinnen'." En daar had ze veel succes mee. Ze mocht door naar de Gelderse finale. Zondagmiddag staat de pas tienjarige Roos met een live orkest en een backinggroep op de planken van schouwburg Amphion in Doetichem.
 
Roos heeft zich goed voorbereid. Ze heeft lessen gevolgd om haar zangtechniek te verbeteren en Helen Sluyk van dansschool Wildschut heeft haar geholpen om ook de presentatie met een dansje tot een succes te maken. Dansen is naast zingen en hockeyen de grote hobby van Roos.
Dat Roos zangtalent heeft, bleek deze maand toen zij de eerste prijs behaalde tijdens een zangtalenlenjacht op de Dagobertschool in Tiel. Zij is daar leerlinge in groep zes. Roos haar favoriete liedjes zijn Engelstalige liedjes.

Bron: De zakengids woensdag 23 maart 2011.