1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Mei
11

In de schijnwerpers: Rob Wesselius

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Hallo allemaal, nee ik ben zelf geen speler, wel "ouder van”, maar daarover straks meer. Door Corona werk ik meer thuis en reis ik stukken minder, (de laatste twee jaar nauwelijks gereisd) ik heb daardoor veel meer tijd gekregen om wat vaker langs de lijn te staan.

Een hockeystick vind ik maar een vervelend ding. Ik ben linkshandig en ben van mening dat er ook linkshandige sticks moeten komen 😊. In dat geval zou ik overwegen met de veteranen of trimmers mee te doen.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Door de Corona heb ik meer tijd te besteden en zodoende heb ik me kandidaat gesteld voor penningmeester. Met mijn financiële achtergrond / opleiding leek me dat een passende compensatie voor alle jaren dat ik niet actief met de sport van mijn kinderen bezig ben geweest. Ik heb het stokje overgenomen van David eind 2021 en "ben me nog aan het bekwamen”.

Corona heeft niet veel goeds gedaan met verenigingen. Ook bij de Kromhouters hebben we daardoor zo onze uitdagingen. Ik ben daarom blij dat we het veld weer op mogen en dat het clubhuis weer omzet draait.
In deze nieuwe rol steek ik voldoende uren, meer dan gedacht, maar ik verwacht dat dat wel afneemt over de tijd, als ik meer inzicht krijg in het reilen en zeilen van de vereniging.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik heb nog nooit zelf gehockeyd. Wel andere sporten, zoals hardlopen. Dit kun je overal ter wereld, dus heb ik altijd mijn loopschoenen mee op reis. In het Pinksterweekend loop ik mee met de Roparun (team 349 Kemira runners). De langste estafette loop ter wereld, 550KM non stop,  voor een goed doel. Ik zoek nog sponsors 😊

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Alle drie van onze kinderen hebben gehockeyd, twee nog heel erg actief (in H1 en MB1), ook geven ze training aan jongere teams. Aan tafel wordt er vaak nog nagepraat over de wedstrijden.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
In het algemeen loop ik zelf warm als ik mensen in hun werk kan motiveren en verder te ontwikkelen. Vaak zijn mensen tot meer in staat dan ze zelf denken.

Het oplossen van problemen en bouwen aan iets nieuws doe ik ook graag. Dit kan op zowel werk als privé (bv opknappen woning)

En natuurlijk loop ik warm voor de kwaliteit van onze hockeyers. Voor een regioclub als Tiel spelen we toch een goed partijtje mee. Misschien nog wel een promotie in het verschiet?

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk voor een Fins chemisch bedrijf, vandaar het vele reizen. In het dagelijks leven geef ik leiding aan een internationaal team ICT-ers, die ervoor zorgen dat onze 5.500 medewerkers in 45 landen hun werk kunnen doen. (computers, netwerken, cloud, telefonie, 24/7 helpdesk enz). Zelf ben ik niet echt een techneut! Daarnaast begeleid ik fusies en overnames en zorg daarbij dat die zo snel mogelijk geïntegreerd worden.

Van welk nummer (van welke artiest) word jij altijd helemaal vrolijk?
Eigenlijk heb ik niet 1 specifieke artiest of nummer. Van de meeste muziek in de hitlijsten word ik wel vrolijk. Om er een paar te noemen: Coldplay vind ik goed, maar ook Kensington, Adele en enkele liedjes van Bløf en Guus Meeuwis.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Uit hoofde van mijn rol als penningmeester wens ik de Kromhouters een financieel gezonde toekomst. Wat hierbij helpt is een groeiend aantal leden, ook meer vrijwilligers en natuurlijk sponsors.
Daarnaast natuurlijk veel lol en zo af en toe ook nog leuke prestaties.

Wat zou je willen veranderen?
Zoals bij alle sportverenigingen is er een groeiend gebrek aan ouders die iets willen betekenen binnen de vereniging. Team coach / trainer / scheidsrechter. Veel ervaring is hier niet voor nodig. Hoe meer ouders dat willen doen, hoe meer de club kan bieden aan jullie kinderen.

Daarnaast zou ik het onwijs gaaf vinden als we het clubhuis kunnen vernieuwen en onze vereniging duurzamer kunnen maken (Led verlichting en zonnepanelen). Hier is in het verleden al naar gekeken, hopelijk vinden we een oplossing dit toch te kunnen realiseren.

Wie (of welke commissie) bij de Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Ik heb  bewondering gekregen voor de technische commissie. Zij zorgen er toch maar elk jaar voor dat teams / coaches / trainers / arbitrage enz enz allemaal in goede banen lopen. Een monsterklus ieder seizoen weer! Petje af hiervoor.

Vraag van Saskia Nideröst
Penningmeester zijn lijkt me best een grote taak. Is het je mee of tegengevallen? Wat zouden we kunnen verbeteren aan de ledenadministratie zodat jouw werk minder wordt.
Als iets nieuw is, moet je iets meer tijd besteden om je in te werken. Ik heb een goede overdracht gehad van David en had een redelijk beeld waar ik aan begon. Dus het werk op zich is me wel meegevallen, je moet alleen niet al je uren gaan tellen die je hieraan besteedt. De uitdagingen zijn er zeker wel.

Na de zomer komt er een nieuwe versie van de Lisa hockey app. Met die nieuwe versie zullen er enkele dingen veranderen, ook voor gebruikers. Misschien is het in de toekomst gemakkelijker nieuwe leden te factureren (en de contributie gemakkelijker te innen).

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik geef het stokje graag door aan Ralf van Rijn. Nieuw in de sponsorcommissie en het lijkt me interessant te horen wat Ralf doet.

Wat is jouw specifieke vraag aan Ralf van Rijn?
Ralf, hoe ga je ervoor zorgen dat we voldoende sponsors krijgen voor de ambities die we bij de vereniging hebben. Het zou immers leuk zijn als we via sponsors onze club kunnen verduurzamen en verbeteren.