1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Maa
16

In de schijnwerpers: Saskia Nideröst

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Actief langs het veld: Ik heb drie dochters die hockeyen bij de Kromhouters, Femke (MB1), Aniek (MB2) en Evelien (MD1).

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik doe de ledenadministratie en ben teammanager van de MB2. Een club functioneert op basis van vrijwilligers. Omdat ik drie hockeyende dochters heb, vind ik dat ik iets terug moet doen voor de club. Met drie hockeyende meiden is het logistiek makkelijker te plannen om een taak te doen waar je niet op zaterdag mee bezig hoeft te zijn, vandaar de ledenadministratie. Ik besteed hier gemiddeld een uur per week aan, behalve aan het begin en einde van het seizoen, dan kost het wat meer tijd.
Pieter Kerstiens is de coach van de MB2. Er was aan het begin van het seizoen nog geen teammanager. Dus heb ik die rol ook maar op me genomen. De rol van teammanager kost met name tijd omdat je met de wedstrijden mee gaat. Daarnaast is de tijdsinvestering niet zo heel groot.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik heb zelf niet gehockeyd, maar mijn dochters hockeyden hiervoor bij Geldermalsen. In Geldermalsen werd op dat moment niet geselecteerd. Je zat daar in een team met leeftijdsgenoten, er waren eerstejaars teams en tweedejaars teams. Hierdoor had met name Femke het niet heel erg naar haar zin. Aniek is keeper en trainde bij Pia. Toen er een jaar geen keeper bij de MD1 was, is Aniek overgekomen. Dat beviel goed, daarom zijn een jaar later ook Femke en Evelien overgekomen.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Alle drie mijn dochters hockeyen bij de Kromhouters

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
De kaasstengels van Herman, maar natuurlijk ook van het enthousiasme van de hockeyspelers op het veld.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben docent wiskunde op het Anna van Rijn college in Nieuwegein.

Van welk nummer (van welke artiest) word jij altijd helemaal vrolijk?
Ik houd van veel verschillende muziek. Ik denk dat ik het meest houd van rockmuziek. Maar ik kan ook genieten van bijvoorbeeld een song als Walking on sunshine van Katrina and the Waves.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Vooral heel veel geluk in hun leven en een lekker hockeyseizoen zonder coronamaatregelen.

Wat zou je willen veranderen?
Ik loop er bij de ledenadministratie tegenaan dat we sommige lidmaatschappen niet goed kunnen administreren. Ik heb goede hoop dat dit probleem bij de nieuwe Lisa wordt opgelost.

Wie (of welke commissie) bij de Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Ik wil graag iedereen een compliment geven die een bijdrage levert aan de club. Een club wordt gedragen door de vrijwilligers. Elke bijdrage draagt bij aan het wij zijn de Kromhoutersgevoel

Vraag van Marga van Voorthuizen
Wat zou de vereniging kunnen doen om niet hockeyende ouders van de jeugd meer te betrekken bij het team van hun kind en het verenigingsleven? En hoe kunnen we ouders die de spelregels van hockey niet kennen enthousiasmeren om bijvoorbeeld een taak als teambegeleider op zich te nemen?
Hoe ouder de jeugd wordt, hoe zelfstandiger ze naar de club komen. Dus ik denk dat je om ouders die geen hockey-ervaring hebben te betrekken, je vroeg moet beginnen. Bij hockeyclub Geldermalsen zat ik in de jeugdcommissie. Daar hebben we een aantal jaar een  gastvrouw bij de jongste jeugd gehad, die was bij alle trainingen aanwezig en schonk koffie voor kijkende ouders. Hierdoor leer je ouders wat beter kennen, en is het makkelijker om mensen te benaderen als er vrijwilligers nodig zijn. . Wellicht is het handig om een groter aantal ouders de teambegeleiding op te laten pakken. Het scheelt veel als je ook een week niet hoeft mee te gaan en je betrekt een groter aantal ouders. Je merkt dan als ouder hoe leuk het is om mee te gaan met een team en dat je voor sommige taken, zoals teammanager, helemaal geen hockeykennis nodig hebt.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik geef graag het stokje over aan Rob Wesselius. Rob is sinds de jaarvergadering de penningmeester en ik ben benieuwd hoe hij het eerste half jaar heeft ervaren.

Wat is jouw specifieke vraag aan Rob Wesselius?
Penningmeester zijn lijkt me best een grote taak. Is het je mee of tegengevallen? Wat zouden we kunnen verbeteren aan de ledenadministratie zodat jouw werk minder wordt.