1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Feb
11

In de schijnwerpers: Marga van Voorthuizen

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Sinds afgelopen zomer ben ik actief bij de Trimhockey beginnersgroep van de Kromhouters. Tot die tijd was ik vooral actief langs het veld. Mijn oudste dochter is 8 jaar geleden gestart bij de Kromhouters en speelt inmiddels in de B2. Mijn jongste dochter speelt in de M8E2. Van dit team ben ik nu voor het 2e seizoen coach.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik ben coach van het meisjesteam van mijn jongste dochter. Samen met Marchel en Maike probeer ik de meiden te motiveren en te stimuleren om een leuk potje hockey te spelen. Doordeweeks heb ik regelmatig contact met hen over de opstelling voor de komende wedstrijd en houd ik (of eigenlijk houden wij) de ouders op de hoogte van eventuele nieuwsberichten vanuit de technische commissie.

Voordat ik coach werd bij mijn jongste dochter heb ik veel activiteiten georganiseerd voor het team van mijn oudste dochter. Hierbij kunnen je denken aan het  deelnemen aan toernooien en het organiseren van teamuitjes.
Afgelopen jaar heb ik de Kromhouters aangemeld voor de Grote Clubactie, om een bijdrage op te kunnen halen voor de clubkas. Dit heeft best wel wat tijd gekost, maar ik vond het super leuk om te doen en het heeft een mooi bedrag opgeleverd!

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik heb tijdens mijn studie een blauwe maandag gehockeyd  bij de studentenvereniging in Breda.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Mijn oudste dochter Eva hockeyt in de B2 en mijn jongste dochter Roos in de M8E2.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Ik geniet van de gezellige momenten op de club. Ik geniet van de blije en enthousiaste gezichten van de kinderen tijdens de activiteiten die georganiseerd zijn. Het glow in the dark toernooi bijvoorbeeld. Dit was zó ontzettend leuk! Zoveel enthousiaste kinderen, teams, begeleiders en niet te vergeten de organisatoren van dit toernooi.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben al bijna 20 jaar verpleegkundige. Sinds ruim 7 jaar werk ik als wondverpleegkundige op de wondpoli van het ziekenhuis Rivierenland in Tiel.

Van welk nummer (van welke artiest) word jij altijd helemaal vrolijk?
Pfff, hier moet ik even over nadenken. Dit wisselt nog wel eens. Wat ik nu bijvoorbeeld een heerlijk nummer vind is Cold Heart van Elton John en Dua Lipa.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wens de Kromhouters een gezonde, vitale, sportieve en actieve sportomgeving toe. Een plek waar leden, ouders van leden en bezoekers zich gelijk thuis voelen.

Wat zou je willen veranderen?
Ik zou ouders van de (jongste) jeugd meer willen betrekken bij het team en dus ook het verenigingsleven van hun zoon of dochter. Ouders en familieleden kunnen een hoop betekenen voor de club, maar weten soms niet welke persoon ze moeten benaderen.

Wie (of welke commissie) bij de Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Ik wil de lustrumcommissie een compliment geven. Zij hadden zoveel leuke activiteiten bedacht voor het afgelopen lustrumjaar, maar helaas konden deze activiteiten door de corona pandemie niet allemaal doorgaan. Hopelijk kunnen deze activiteiten met hulp van alle vrijwilligers dit jaar alsnog plaats vinden.

Vraag van Helen Schoots
Hoe heb je de Grote Club actie opgepakt?
Mijn zoon verkocht ieder jaar loten voor de voetbalclub waar hij voetbalt. Het viel mij op dat de club hier een mooi bedrag mee kan ophalen. Tijdens het schilderen van de kleedkamers op een Doe-Dag heb ik voorgesteld om met de Kromhouters mee te doen aan deze actie. Omdat er binnen de commissies al genoeg werk was, heb ik het zelf geregeld.
Ik ben vooral druk geweest met het uitdelen van de lotenboekjes, het ophalen ervan en het invoeren van de machtigingen.
Omdat het vrij kort dag was voordat de actie begon, heb ik het zo simpel mogelijk gehouden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voorgedrukte stickers met de naam van het kind en een persoonlijke QR code op het lotenboekje plakken. Als het kind dan digitaal de loten verkoopt wordt zijn of haar verkoop bijgehouden in een lotenmeter.

Hoe trots was je op het resultaat?
Ik ben heel trots op het resultaat! We hebben iets meer dan € 3000.- opgehaald. En dat voor de allereerste keer en vlak nadat we het sponsorevent hebben gehad. Er zijn zelfs kinderen die meer dan 30 loten hebben verkocht.

Zouden er nog andere manieren zijn om club-breed geld in te zamelen in deze moeilijke tijden?
Ja met SponsorKliks.

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan Kromhouters, zonder dat het jou een cent extra kost! Het enige wat je moet doen is dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKliks pagina van Kromhouters. Voor jou een kleine moeite, voor de Kromhouters zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik wil het stokje doorgeven aan Saskia Nideröst.  Zij is teambegeleider van de meiden B2 en zij beheert de ledenadministratie.

Wat is jouw specifieke vraag aan Saskia Nideröst?
Wat zou de vereniging kunnen doen om niet hockeyende ouders van de jeugd meer te betrekken bij het team van hun kind en het verenigingsleven? En hoe kunnen we ouders die de spelregels van hockey niet kennen enthousiasmeren om bijvoorbeeld een taak als teambegeleider op zich te nemen?