1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Jan
13

In de schijnwerpers: Helen Schoots

Nieuws afbeelding
Terug van weggeweest: In de schijnwerpers!
Graag zetten we iedere maand één van onze vrijwilligers in de schijnwerpers. Wij zijn ontzettend blij met al onze vrijwilligers, zonder deze kanjers kan een sportvereniging niet bestaan. 
In deze rubriek bepaalt de hoofdpersoon aan wie het stokje vervolgens wordt doorgeven. 


In de schijnwerpers: Helen Schoots

Actief op het veld of ….?
Ik ben alleen actief naast het veld.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik heb schoolhockey nieuw leven ingeblazen. Ik probeer te regelen dat Justin en Eva op de basisscholen in Tiel een hockeyclinic mogen geven. Dit kost niet heel veel tijd, enkel wat mailtjes sturen en afstemmen met Justin en Eva of ze kunnen.

Verder denk ik mee en organiseer ik activiteiten voor de jeugd. Uitgangspunt voor mij persoonlijk is om iets leuks te organiseren voor mijn eigen kinderen.  Zo hebben we laatst het Glow in the Dark toernooi georganiseerd. De eerste keer om zoiets te organiseren kost het meer tijd maar volgend jaar zal het al veel minder tijd kosten omdat we alles beschreven hebben in een draaiboek. Eigenlijk zou iedereen het nu kunnen organiseren.  

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik heb nog nooit gehockeyd. Ik ben blij dat ik inmiddels de spelregels een beetje ken hahaha.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Jazeker, Gerben plant al een aantal jaren de wedstrijden voor de jeugd. En mijn twee dochters spelen fanatiek in de jeugd.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Gezelligheid op de club en dan met name als er leuke activiteiten/ evenementen zijn. Dat de club bruist als al die kinderen en hun ouders op de club aanwezig zijn zoals met het Sponsorevent. Fantastisch hoeveel energie de kinderen geven en hoeveel geld ze uiteindelijk bij elkaar hadden verzameld.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk inmiddels al 21 jaar als Brandmanager op de Marketing & Communicatie afdeling van FruitMasters in Geldermalsen.

Van welk nummer (van welke artiest) word jij altijd helemaal vrolijk van?
Wat een moeilijke vraag. Ik word van zoveel nummers vrolijk. Ik vind Adele wel echt een superster en dus ik kies het nummer ‘Hello’ van Adele'. Een heerlijke meezinger in de auto.....

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wens de Kromhouters een gezellig en bruisend clubleven toe met veel activiteiten en evenementen waarbij er veel leden de gezelligheid op de club zoeken en met heel veel plezier hockeyen.

Wat zou je willen veranderen?
Ik zou niet zo heel veel willen veranderen enkel toevoegen. Ik zou het leuk vinden als er meer leuke activiteiten voor onze jeugdleden zijn zoals bijvoorbeeld toernooien.
Verder hoop ik dat het lukt om weer een schoolhockeytoernooi te organiseren zodat de basisschoolkinderen zien hoe leuk het is om te hockeyen en dan vooral bij ons natuurlijk.

Wie (of welke commissie) bij de Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Ik zou niet specifiek 1 iemand of commissie kunnen noemen. Alle vrijwilligers doen zo ontzettend hun best waardoor ze allemaal een compliment verdienen.

Vraag van Babette & Rémy:
Beste Helen,
Hoe doe je het toch? Hoe zorg je ervoor dat je van een idee naar echt een gesubsidieerde activiteit komt? Kunnen anderen dat ook? En wat is er voor nodig om ervoor te zorgen dat we dit als Kromhouters ook gaan doen voor de oudere jeugd en de jonge senioren?
Eigenlijk heel simpel; GEWOON DOEN! Ik had het idee om schoolhockey weer op te starten, bestuur was enthousiast en ik ben gewoon scholen gaan mailen. Eigenlijk heel simpel. Toen kwam ik erachter dat je hiervoor ook subsidies kunt ontvangen en ook daarvoor geldt; afstemmen met bestuur en gewoon mails gaan sturen. Het is dan super leuk als het lukt en er daadwerkelijk geld op de rekening van de vereniging wordt gestort.

Ik denk dat iedereen dit zou kunnen. Bedenk wat je leuk zou vinden om te organiseren en denk daarbij vooral aan je eigen kind(eren) wat hij/zij of het team leuk zou vinden. Dat is namelijk de belangrijkste drijfveer en motivatie om iets te organiseren. Als je dan iets bedenkt dan profiteren daar vaak meerdere leden van (zeker in het geval van een toernooi). Er zijn voldoende mensen op de club die je kunt aanspreken als je ergens in vast loopt. Mij mag je ook altijd vragen om mee te denken.

Ik zou zeggen als je met een idee rondloopt; Stem je idee af met het bestuur, verzamel mensen om je heen die je willen helpen en gewoon beginnen. De eerste keer is altijd spannend en er zullen altijd verbeterpuntjes zijn maar dat weet je dan voor de volgende keer.

Ik denk dat het zeker ook voor de oudere jeugd en jonge senioren mogelijk is om leuke activiteiten te organiseren. Begin met vragen wie dit leuk zou lijken om te organiseren en wat je wilt organiseren. Kijk eens bij andere clubs wat zij doen. Je kunt ook altijd andere clubs benaderen hoe zij dit aangepakt hebben. Soms liggen er complete draaiboeken klaar die je zo over kunt nemen.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Aan Marga van Voorthuizen. Ik vond het super dat Marga afgelopen oktober de Grote Clubactie binnen de Kromhouters heeft opgepakt. Ook hierbij geldt, een idee en gewoon doen!

Wat is jouw specifieke vraag aan Marga van Voorthuizen?
Hoe heb je de Grote club actie opgepakt?
Hoe trots was je op het resultaat?
Zouden er nog andere manieren zijn om club breed geld in te zamelen in deze moeilijke tijden?