1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Maa
9

In de schijnwerpers: Liselotte de Haan

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Ik hockey zelf al ongeveer 16 jaar bij de Kromhouters en zit nu 4 jaar bij het toernooi-bestuur.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Naast dat ik dus al 16 jaar rond hobbel op mijn nog steeds favoriete clubje en bijna elke plek in het veld al voorbij heb zien komen ben ik dus ook actief in het bestuur van het 'Wortel in je Hutspot' Mid-winter toernooi samen met nog 5 leuke mannen.
Vier jaar geleden ontstond het idee het Kromhouters-toernooi-gevoel weer wat leven in te blazen en was toen vereerd door de vraag of ik daar aan mee wilde helpen.
Als je ooit je hart heb mogen verwarmen met dat ultieme toernooi gevoel snap je dat ik daar natuurlijk geen nee op kon zeggen.
Meestal vanaf augustus/september beginnen we de vergaderingen weer, en dan proberen we om de twee weken met elkaar rond te tafel te zitten. Het is af en toe een kwestie van goed plannen i.v.m. onze full time jobs, maar tot nu toe hebben we het toch elke keer weer enorm weten te knallen.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee, Kromhouters is waar ik begon en voorlopig zeker nog niet eindig!

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Jazeker! Mijn zusje is zelf ook lang lid geweest van de Kromhouters en valt nu in voor onze keepster Suzanne van Rooijen die net voor de tweede keer moeder is geworden!
Mijn vader, Sander de Haan, is al vijf jaar lid van de Accommodatie-commissie waarvan drie jaar als voorzitter.
Mijn moeder, Audrey de Haan, is fulltime aanmoedigster en versterkt ook fanatiek de barcrew op ons toernooi.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Ja je kunt het al raden, maar natuurlijk loop ik gloeiend heet voor een goeie wortel in de hutspot. De seconde nadat het toernooi afgelopen is (dus nadat onze voorzitter het al een uur langer door heeft laten gaan) heb ik alweer zin in de volgende editie. En de volgende gaat absoluut weer memorabel worden, want januari 2021 vieren we ons lustrum, en gaan we nog wat extra uitpakken.

Maar voordat het zo ver is loop ik ook altijd graag warm voor een lekkere koude Desperados (met een door Herman met liefde gesneden limoentje) op het balkon.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik woon en werk nu twee jaar in Amsterdam als party manager bij Vermaat in Artis. Ik voer helaas geen dolfijnen en kan ook niet met de leeuwen knuffelen, maar ik ben mede verantwoordelijk voor de banqueting op de evenementen die in Artis plaatsvinden.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Natuurlijk wens ik de Kromhouters nog vele succesvolle jaren toe! Dat we nog lang met z'n allen super toffe clubdagen, schoolactiviteiten en evenementen mogen organiseren voor zowel Kromhouters als niet-Kromhouters en waar zoveel top vrijwilligers aan meehelpen.

Wat zou je willen veranderen?
Er is eigenlijk vrij weinig dat ik zou willen veranderen. Om nog heel een door te gaan over ons toernooi, zou het misschien leuk zijn als we nog wat teams van buitenaf naar de Tielse modder kunnen halen.
Dat is ieder geval iets wat we weer gaan proberen te bereiken.

Wie (of welke commissie) bij de Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Ik wil graag een compliment geven aan iedereen die mee heeft gedacht over nieuwe elementen die in het clubhuis te zien zijn. Denk aan de loungebank en de mooie nieuwe lampen. Het geeft een mooie frisse look.

Vraag van Heleen Salet:
Wat moeten jullie voor ‘Wortel in je hutspot’ achter de schermen regelen? Hoe krijgen jullie het elk jaar voor elkaar het vorige toernooi te overtreffen? Én, wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
We kunnen natuurlijk niet onze geheime formule verklappen. Laten we het houden op dat ieder van ons zo zijn eigen expertise heeft en die krachten bundelen we elk jaar weer samen wat er toe leidt dat we de gekkigheid die we weer bedacht hebben werkelijkheid wordt.
We roepen het al een tijdje, maar helaas hebben we nog geen kans gehad het ook daadwerkelijk uit te voeren: maar wellicht is de zomer van 2021 een mooi streven voor een Zomertoernooi.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik geef het over aan Stefan Huijser, omdat hij al heel lang lid is en ook altijd veel op de club doet/heeft gedaan.

Wat is jouw specifieke vraag aan Stefan Huijser?
Jij bent nu ook veel bezig met klussen op de club. Is er veel vraag naar meer handjes? Hoe zou jij meer betrokkenheid willen creëren?