1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Mei
24

In de schijnwerpers: Gerben Lagerweij

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Niet als speler zelf, wel coach ik met veel plezier het team van mijn jongste dochter Sanne. Zij speelt in de M6E1. En sta ik als het kan langs de lijn om mijn oudste dochter Roos aan te moedigen. Zij speelt in de MD1.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Naast het coachen ben ik ook verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat van de jeugd. Ik heb aan het begin van dit seizoen deze taken overgenomen van Henrike van Proosdij. Gedurende het veldseizoen plan ik alle thuiswedstrijden in en controleer ik of alle digitale wedstrijdformulieren tijdig en correct zijn ingevuld door coaches en scheidsrechters. Ook ben ik contactpersoon voor andere verenigingen en de bond met betrekking tot het verplaatsen of aflassen van wedstrijden en andere vragen. Sinds de winterstop hebben we een nieuw digitaal wedstrijdformulier gekregen en daar is meer tijd in gaan zitten dan ik normaliter hieraan besteed. Het kost mij ongeveer een halve dag per week om alles bij te houden. En verder coach ik het team van mijn jongste dochter M6E1.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee, ik heb nooit gehockeyd dan de ene keer vorig jaar ouders tegen de kids van de MD1. Ik heb altijd getennist en gevoetbald in Tiel. Ik ben pas in aanraking gekomen met hockey en de Kromhouters sinds mijn oudste dochter Roos wilde gaan hockeyen. Wellicht moet ik toch maar eens gaan meedoen met Trimhockey om zelfs te ervaren hoe het is om op het veld te staan 😊.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Ja zeker de hele familie is elke zaterdag te vinden op de hockeyvelden. Roos speelt in de MD1 en Sanne speelt in M6E1. Mijn vriendin is de rechterhand van Paige Hut bij de MD1.  Zaterdag is echt een hockey dag voor ons.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Elke zaterdag met de meiden van M6E1 het veld op te gaan en ze zien genieten van het hockey spelletje en zien dat ze veel lol hebben met elkaar.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als accountmanager voor een waterlaboratorium. Wij onderzoeken voor onze klanten hun waterkwaliteit door het nemen van watermonsters en veldmetingen. We onderzoeken bijvoorbeeld op legionella, microbiologisch, bacteriologische en zwembadwater. Onze klanten zijn heel divers van campings, zwembaden, verzorgingstehuizen tot sauna’s en ziekenhuizen.   
 
Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik hoop dat de Kromhouters gaan groeien in het aantal leden en dan vooral bij de jongens. Maar ook vooral dat het een sportieve en gezellige club blijft voor iedereen die met plezier wil gaan hockeyen!

Wat zou je willen veranderen?
Rond het clubhuis meer zitplaatsen en vooral voor de jongste jeugd dat ze na hun wedstrijden gezellig buiten kunnen zitten met mooi weer en kunnen genieten van hun ranja!!

Vraag van Paige Hut:
Hoe gaat het proces achter de schermen eraan toen om alles maar weer op tijd rond te krijgen?
Het begint voor mij als de planning binnen krijg van de bond met de thuiswedstrijden voor de start van de competitie. Bij de A&B-jeugd is dit voor het hele seizoen al. Voor de rest van de teams krijg ik alleen de wedstrijden tot ze opnieuw worden heringedeeld. Voor de F, E en D is dit tot oktober dan krijg ik weer een nieuwe planning tot de winterstop. En de C tot de winsterstop.  Als ik de planning binnen krijg, dan begint het puzzelen met de velden en tijden. Er zijn nog wat dingen waar je op moet letten vanuit de bond, zoals vaste starttijden voor sommige teams. Of teams die van ver moeten komen, zij mogen namelijk niet te vroeg worden ingepland i.v.m. de reistijd die ze moeten afleggen zodat ze niet heel vroeg weg moeten of heel laat thuis zijn. In het speelweekend LISA in de gaten houden of alle DWF- formulieren op tijd worden afgerond door de scheidrechters en coaches. Ik zit iedereen achter hun broek aan als ze dit nog niet gedaan hebben. 😉 Verder houd ik de mail in de gaten en beantwoord ik of stuur ik mails door naar betreffende personen of commissies.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik geef het stokje door aan Marcel Stolk.
Nu de competitie op het einde loopt, begint achter de schermen de drukke periode voor andere mensen, zoals Marcel, om de teams voor volgend jaar weer vorm te geven.   

Wat is jouw specifieke vraag aan Marcel Stolk?
Hoe gaat dit proces in zijn werk om de teams weer te vormen voor het nieuwe seizoen?