1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Apr
26

In de schijnwerpers: Paige Hut

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Ik ben actief bij THCC de Kromhouters als trainer/coach van MD1. Zelf speel ik sinds dit seizoen bij R.K.H.V Union dames 1.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik ben trainer/coach van MD1 die ik op dinsdag (gecombineerd met MD2), vrijdag en zondagochtend training geef. Verder geef ik op de vrijdag ook MB2 training. Ik ben mijn hockeycarrière begonnen bij de Kromhouters en heb hier altijd met enorm veel plezier gehockeyd. Ik ben vier jaar geleden begonnen met trainingen geven bij de Kromhouters en doe dit nog steeds met veel plezier en enthousiasme.

Ik sta ongeveer 6 uur per week training te geven. Op de dagen dat ik geen training geef, train ik zelf bij Union. Dus ik sta elke dag van de week op het veld. Ik haal veel energie uit training geven en haal veel plezier uit het contact met de jonge enthousiaste kinderen.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Na een fantastische tijd bij de Kromhouters ben ik in mijn eerste jaar B bij HC Den Bosch MB1 gaan hockeyen. Hier heb ik 4 jaar met veel enthousiasme, op landelijk niveau, gehockeyd en mijn jeugd daar afgesloten. Ik ben gaan studeren in Nijmegen en daar ook gaan spelen in Dames 1 van R.K.H.V. Union. Onlangs heeft MD1 van Kromhouters mij tijdens een thuiswedstrijd aangemoedigd; super gaaf.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Voor alle blije gezichtjes als een actie na heel vaak oefenen eindelijk lukt en ze met trots vertellen dat het eindelijk goed gaat, daar kan ik zelf enorm van genieten. Ook loop ik warm van de teamknuffels na het scoren van een goal. Het maakt niet uit hoe vaak ze scoren of hoeveel we achter staan, als er gescoord wordt staat het hele team in de cirkel om elkaar te knuffelen. Het plezier en het geluk wat van ze afstraalt, daar doe ik het voor.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik studeer Toegepaste Psychologie aan de HAN in Nijmegen. Ik woon sinds dit schooljaar in Nijmegen. Verder ben ik vaak in de bieb te vinden om te leren. Naast al dat hockey moet school echt ook wat aandacht hebben. Als ik niet in de bieb ben, zit ik waarschijnlijk in de trein terug naar Tiel (of naar Nijmegen) om, jawel, training te geven of zelf te trainen. En als ik dan niet op het hockeyveld sta, in de bieb zit of met de trein reis dan sta ik waarschijnlijk ergens op een bar in de kroeg. Dat moet ook gebeuren toch? 

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wens de Kromhouters het allerbeste. Ik heb een fantastische jeugdopleiding gehad. Mijn trainers Paul Weers en Misha van Oostveen waren de beste trainers die ik heb gehad. Het is super gaaf dat mensen als Justin van Wissen als jonge jongens al zoveel voor de club deden en nu in dienst zijn van de vereniging. Verder wens ik de club veel leden toe en veel vrijwilligers die alles draaiende houden. Met mijn prestatiegerichte mindset hoop ik stiekem toch ook gewoon dat veel teams kampioen worden. Maar bovenal moet iedereen veel plezier aan het hockey beleven.

Vraag van Misha van Oostveen:
Hoe kijk jij tegen training geven aan en wat zou de club moeten doen om trainers zoals jij te binden aan de club.
In de eerste plaats moet je veel plezier hebben en veel uren maken op het veld om beter te worden. Ik vind het dan ook bijzonder leuk dat mijn team drie keer per week wil trainen. Wat een prestatie dat zoveel meiden op zondagochtend om 08.45 uur op het veld staan. Ik probeer iedere training veel aandacht aan techniek te besteden. Hockey draait om het kunnen omgaan met de bal en de stick. Aannemen, stoppen en trucjes met de bal zijn belangrijke aspecten om jonge kinderen aan te leren. Verder wil ik graag veel beweging in de training brengen. De kinderen moeten lekker bezig zijn en niet teveel stil staan. Verder vind ik mentale ontwikkeling van kinderen ook erg belangrijk. Een aspect dat ik mee krijg vanuit mijn opleiding. Zo daag ik kinderen uit om na te denken over vragen als wat maakte een training leuk? Wat is de reden dat het vandaag zo goed of juist minder goed ging?
De club moet vooral de inbreng van de trainers waarderen en willen luisteren naar ideeën en voorstellen. Ook zou het mooi zijn als de club in staat is om trainingscursussen van de KNHB aan te bieden waar "trainers in de dop” aan mee kunnen doen.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik geef het stokje door aan Gerben Lagerweij. Als je op de club aankomt valt het hockey gelijk op. Waardoor dit zo goed draait wordt mede mogelijk gemaakt door belangrijke mensen die achter de schermen werken.

Wat is jouw specifieke vraag aan Gerben Lagerweij?
Hoe gaat het proces achter de schermen eraan toe om alles maar weer op tijd rond te krijgen?