1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Maa
29

In de schijnwerpers: Misha van Oostveen

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Ik ben actief als trainer, maar niet meer als speler. Verder ben ik zeer actief op zaterdag en zondag met het in de gaten houden van alle uitslagen van onze teams.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik ben trainer van een aantal teams. Op de dinsdag geef ik training, samen met Paul Weers en Justin van Wissen aan MC1 en MB1 en daarna train ik samen met Paul MA1. Deze training gaat regelmatig samen met Dames 1. Op de donderdag trainen we samen MB1 en MA1. Uiteraard zit hier ook een familietintje aangezien mijn beide dochters hockeyen.

Wij geloven in het "sterker” maken van de meiden door het samen trainen. Het geeft ons de mogelijkheid heel specialistisch te trainen.

Ik sta als trainer ongeveer 6 uur op het veld en uiteraard op de zaterdag het coachen.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik was net 6 toen ik mocht starten met hockeyen. Mijn zus speelde toen al een tijdje. Mijn vader was trainer van ons en mijn moeder stond aan de lijn als trouwe supporter. Ik ben gestart op de Medelse straat (naast de tennis- en bowlinghal). Heerlijk op het Betuwse klei. Als student heb ik nog even gehockeyd bij HDM en Zoetermeer maar er was niets leukers dan met je eigen vrienden in Tiel spelen.

Al heel vroeg combineerde ik spelen met coachen en training geven. Ik was 20 toen ik JA1 overnam en 4 jaar later stopte ik met hockeyen en ging ik me toeleggen op Dames 1.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Juup had het over de zondagochtend, daar loop ik nog steeds warm voor. Dat begon al in 2007 toen mijn oudste dochter met mij meeging naar de hockeyschool. Op zaterdagochtend was er te weinig ruimte dus verplaatste ik deze training naar zondagochtend 08.00 uur  (ouders blij).

De zondagochtend training is speciaal omdat ik in de ochtend rond 08.00 uur begin bij Paul thuis met een kop koffie. We hebben het eerst over wat er de dag ervoor is gebeurd, een rondje langs de velden. Daarna de training minutieus voorbereiden en dan om 08.45 naar het veld. Jan Hut sluit aan en de 3- eenheid is compleet. Wij geloven dat hier mede de basis ligt voor de ontwikkeling van de meiden. Deze momenten zijn echt heel bijzonder, als ik eerlijk ben beleef ik hier zoveel plezier aan.

Daarnaast loop ik warm van jonge enthousiaste trainers. Training geven is zo leuk en als je als "oude rot” trainers als Justin, Paige, Patrick en vele anderen zie dan krijg ik een grote smile op mijn gezicht. Maar ook van de trainers van de breedte teams geniet ik.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als schoolleider in het Tielse voortgezet onderwijs. Ik heb eerst 15 jaar gymnastiek gegeven en dit was een geweldige tijd. Jonge mensen enthousiast maken voor bewegen en het belang ervan laten inzien. Inmiddels sta ik iets verder af van de leerlingen en probeer ik samen met heel velen het Lingecollege hun school te laten zijn.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wens de Kromhouters heel veel toe. Het is mooi om te zien hoeveel mensen zich met hart en ziel inzetten voor de club. De ouders die een coachende taak op zich hebben genomen. De klusgroep die heel veel vrije tijd besteed aan het clubhuis en de velden.

Daarnaast hoop ik dat de leden, op welk niveau ook, plezier beleven aan het spelletje. Dit is bij uitstek de plek waar plezier en presteren samen kunnen gaan en waar vele vriendschappen ontstaan.

Als laatste hoop ik dat Dames 1 het succes van Heren 1 (weer zo geniet ik van team) gaat evenaren. Zij laten zien dat een vaste kern binnen de groep, een goede trainer en de wil om beter te worden tot hele mooie prestaties kan leiden. We hebben een tijd geleden veel meiden naar "grote” clubs zien gaan. Iets wat me enerzijds trots maakte anderzijds hoop ik dat vele meiden nu behouden blijven voor de club, we hebben genoeg te bieden. En terugkeren mag ook, haha.

Vraag van Juup de Wolf:
Wat is jouw ‘truc’ om speelsters/spelers zo goed te maken?
Laat ik eerst zeggen dat het altijd iets gezamenlijks is. Meiden (omdat ik nu eenmaal dochters heb :-) ) moeten echt willen knallen, ik ben er van overtuigd dat in Tiel harder getraind wordt dan waar dan ook. Dit is de basis van beter worden. Daarnaast weet ik dat bijna iedere speler/speelster zichzelf wil verbeteren en als we dan ook nog de mazzel hebben dat er kundige trainers zijn dan kan er iets heel moois ontstaan. De trainingen zijn in mijn ogen veel te vaak onvoorbereid terwijl de basis van het aanleren van vaardigheden ligt in een goede voorbereiding. Nog steeds maken Paul en ik de trainingen van tevoren op papier.

Verder geloven we dat hockey eerst start met techniek, alles met een balletje kunnen. Daarna volgt de rest. Daarom dat zaalhockey zo belangrijk is voor de individuele ontwikkeling. Techniek, snel moeten handelen in een kleine ruimte maakt je een betere hockeyer.

Juup, ik heb ook heel veel bewondering voor jullie. Super A spelen, dus doorgaan zo!

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Aan Paige Hut, zij is een opkomende trainer/coach die met heel veel enthousiasme en passie MD1 traint/coacht

Wat is jouw specifieke vraag aan Paige Hut
Hoe kijk jij tegen training geven aan en wat zou de club moeten doen om trainers zoals jij te binden aan de club.