1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Feb
25

In de schijnwerpers: Juup de Wolf

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Ik ben actief op het veld als spits van JA1 en als keeperstrainer bij de Pi-Academie. Ik speel hockey al zo lang als ik me kan herinneren. En training geven doe ik al enkele jaren.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik geef keepers training bij de Kromhouters onder leiding van mijn moeder oftewel de Pi-Academie. Dat doe ik al een paar jaar op de maandag. Ik geef dan de A-B en de senioren lijn training. Verder train ik 3 uur per week met mijn eigen team JA1 en op zaterdag natuurlijk vlammen in de wedstrijd. Ik ben in totaal 6,5 uur bezig op het hockeyveld.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee, ik heb altijd bij de Kromhouters gehockeyd. Heb echter ook nooit behoefte gehad om naar een andere club te gaan.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Ik loop warm voor lekkere wedstrijden en trainingen. Niets voelt zo lekker als een wedstrijd of training waar je super lekker speelt. Voor mij bestaat er niets leukers dan dat. Daar loop ik helemaal warm voor.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven doe ik vooral sport. Dat is mijn grootste bezigheid. Natuurlijk speel ik hockey, maar als ik thuis ben ik heel erg vaak geneigd om te gaan basketballen. Afgelopen jaar heb ik mijn TL diploma gehaald in Geldermalsen en heb gekozen om daarna HAVO te gaan doen in Tiel. Ik hoop later iets te gaan doen in de marketing wereld.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wens de club betere kleedkamers toe. We hebben een hele mooie club, maar het enige wat minder is, zijn de kleedkamers. Die kunnen zeker wel een opknap beurtje gebruiken.

Vraag van Sam Wentzel:
Hoe zie jij de toekomst voor de jongenslijn bij de Kromhouters?
Ik zie de toekomst somber in. De afgelopen jaren hebben we steeds minder aanmeldingen gehad voor de jongenslijn. Zoals je weet hebben we relatief weinig jongenslijn teams en als het aantal maar blijft dalen, dan zie ik het somber in. Zoals jij al zei, is het beeld van mensen over hockey negatief (ik krijg dat dagelijks te horen) als dat beeld positiever wordt, dan zullen er meer jongens gaan hockeyen.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik geef het stokje door aan Misha van Oostveen, omdat hij altijd kampioenteams maakt. Zelf heb ik vroeger een tijdje meegetraind bij Misha in de tijd dat ik in de C1 zat en was ontzettend onder de indruk op de manier van training geven. Ik heb dat jaar ook ontzettend veel geleerd.

Wat is jouw specifieke vraag aan Misha van Oostveen?
Wat is jouw ‘truc’ om speelsters/spelers zo goed te maken?