1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Jan
24

In de schijnwerpers: Sam Wentzel

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Op dit moment ben ik actief op het veld als keeper van de JB2. Eigenlijk ben ik per ongeluk keeper geworden omdat er in de C2 geen keeper meer was. Bij een oefenwedstrijd tegen Rapid wilde ik het wel proberen. Het proberen werd serieus en nu is mijn vaste plaats tussen de doelpalen en in de cirkel.
Toch mis ik het af en toe nog wel om rennend over het veld ook wat doelpunten te scoren.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Bij de Kromhouters ben ik actief als speler, trainer van de jongste jeugdkeepers, sinds kort fluit ik ook wedstrijden en kijk ik vaak bij andere wedstrijden vooral bij de Heren 1.
Met trainen (team en keeperstraining ), wedstrijd en training geven ben ik ongeveer 8 uur bezig.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee hiervoor heb ik niet bij een andere club gespeeld. Ik ben als 6 jarige hier begonnen.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Mijn familie en vrienden, enthousiast blaffende Moos langs de lijn en natuurlijk hockey.
Hockey is echt mijn passie. Ik doe er veel voor en laat er ook dingen voor. Voor een wedstrijd ben ik goed voorbereid. Ik kijk ook regelmatig hockeyfilmpjes van b.v. shoot-outs om nog meer te leren. Ook doe ik meestal mee aan extra trainingen en clinics van Pia de Wolf die zij in de vakanties geeft. Om nog beter te worden train ik sinds kort ook in een sportschool waar ik kracht- en cardio training doe.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Voorlopig zit ik nog op school. En hoop hierna een mooie baan in de medische wereld te vinden . Wat het precies gaat worden weet ik nog niet.
Daarnaast doe ik ook leuke dingen met vrienden en vriendinnen.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Dat we meer jongensteams krijgen. En dat iedereen evenveel kansen krijgt om zich te ontwikkelen in de sport. Ook zou het fijn zijn als de club rookvrij zou worden.

Vraag van Mariëlle Lagro:
Een lastige vraag: Wat zou de club nog beter of helemaal anders kunnen doen om meer jongens aan te trekken als lid?
Ik denk dat de club er niet direct iets aan kan doen. Het stereotype beeld van hockey moet veranderen. Bv dat hockey voor iedereen is en niet alleen voor "rijken”. Het zou ook fijn  zijn als je het meer op tv zou kunnen zien. Dan kunnen meer mensen zien hoe leuk, snel, stoer,sportief en strategisch hockey is.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik wil het stokje doorgeven aan Juup de Wolf omdat hij voor mij een voorbeeld is. Hij is sportief en altijd gemotiveerd met hockey bezig.

Wat is jouw specifieke vraag aan Juup de Wolf?
Hoe zie jij de toekomst voor de jongenslijn bij de Kromhouters?