1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Nov
27

In de schijnwerpers: Wim de Groot

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
In het verleden actief als coach op het veld, tegenwoordig actief als supporter en fan langs de lijn voor de teams waar mijn dochter en zoon in spelen, Liselore en Floris. Van het coachen heb ik altijd veel plezier gehad. Ik herinner mij vooral die ene zaterdag, een paar jaar geleden, onderweg voor een wedstrijd in Wageningen. De verwachting van deze wedstrijd was hooguit een gelijkspel maar meestal was de tegenpartij te sterk. Dus waagde ik de jongens te beloven dat als zij met 6 punten verschil zouden winnen, wij op de terugweg een bezoek zouden brengen aan de dierentuin in Rhenen. U kunt het al raden……..zaterdagmiddag liepen wij in de dierentuin, jongens dol enthousiast en ouders met compleet gewijzigde agenda’s voor die zaterdagmiddag. De jongens wonnen met meer dan 10 punten verschil!

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Naast dat ik af en toe achter de bar help, zoals de meeste ouders dat doen, ben ik achter de schermen actief om als vrijwilliger de bouwcommissie te ondersteunen met engineeringswerkzaamheden (tekenwerk/berekeningen en hulp bij het aanvragen van de bouwvergunning). Ik heb mij o.a. ingezet voor de realisatie van het scorebord, welke een speciale betekenis heeft voor de club.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik heb zelf geen affiniteit met hockey gehad, in mijn jeugd heb ik actief geroeid (in een Skiff). Ik kwam in aanraking met hockey door mijn kinderen, welke lid werden van de Kromhouters. Naast Eurosport , ik kijk graag naar sport, doe ik zelf aan kleiduivenschietsport, een prachtige sport waar een hoge concentratie, net als golf, vereist is.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
De mooie dingen in het leven: liefde, mijn gezin, vrienden, muziek, Meursault, politiek, natuur, KFC en rijden op mijn John Deere 3036 tractor :-) .
 
Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben gelukkig getrouwd met Astrid en hebben een tweeling, Liselore en Floris. Ik ben zelf civieltechnisch ingenieur van de Groot Civil Engineering. Ik geef constructief advies in de civiele bouw, bouw en utiliteitsbouw. O.a. verzorg  ik de engineering van kadeconstructies, bouwputten, woningen, hallen,  bruggen enz. enz.  in het binnen en  buitenland, o.a. heb ik vorig jaar een brug berekend in Cambridge, een prachtige locatie. Verder ben ik ondernemer en heb ik samen met mijn vrouw het bedrijf Gevelridder. Dit bedrijft maakt ergonomische hef en verplaatsingsapparaten in de bouw en afbouw sector welke wij wereldwijd verkopen (van Chili tot en met Australië). Als tip voor alle jeugdleden die nog niet weten wat ze later willen worden: denk ook eens aan de opleiding Civiele techniek. Het is een prachtige opleiding met een mooi toekomst perspectief.

Wat wens je de Kromhouters toe?
In eerste instantie natuurlijk sportiviteit en veel plezier toe, met respect voor elkaar. Wat de meeste leden niet weten is dat de constructie van het scorebord dusdanig is gemaakt dat hier een camera-unit op geplaatst kan worden.
Ik wens de teams van de Kromhouters een dusdanige progressie toe dat hun wedstrijden live uitgezonden worden op Eurosport.

Vraag van Michael van de Berkt:
Wat moet er volgens jou veranderen bij de Kromhouters?
Er moet natuurlijk niets, we hebben te maken met een prachtige vereniging waar iedereen hun best doet en sportief bezig is. Op het gebied van de accommodatie van de Kromhouters, kan er natuurlijk wel wat verbeteren, hier is de bouwcommissie ook druk mee bezig. Mijn wens voor de Kromhouters zou een energie neutrale nieuwe accommodatie zijn met een tribune langs het eerste veld waarbij er tevens een sporthal geschakeld gebouwd wordt waar de korfbalvereniging ook gebruik van kan maken.
Wat wel veranderd zou moeten worden is het rookbeleid bij de Kromhouters. Het mag niet zo zijn dat kinderen lekker aan het hockeyen zijn en tegelijkertijd nicotine inhaleren van rokend publiek. Daarnaast worden de peuken maar overal neergegooid. Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik zou het stokje door willen geven aan Mariëlle Lagro, coach bij de Kromhouters (MA3). Omdat de coaches van de niet 1e lijns teams wel wat meer aandacht mogen krijgen.

Wat is jouw specifieke vraag aan Mariëlle Lagro?
Breedtesport of topsport bij de Kromhouters?