1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Jul
16

In de schijnwerpers: Roos Bruggeman

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Ja, ik hockey al sinds mijn 7e , en heb het nog steeds erg naar mijn zin. Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt van jeugd naar senioren en ben daarbij terecht gekomen in Dames 2. Dit was in het begin wel even wennen, omdat zij als team al erg op elkaar zijn ingespeeld en het net allemaal iets anders ging dan ik gewend was in meiden A1.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik hockey dus bij dames 2. Het hockeyen is voor mij 1x per week trainen en op zondag een wedstrijd spelen. Ik vind het ook altijd erg gezellig om op de zondag nog even te blijven hangen en wat te drinken, en ook om de wedstrijden van Heren of Dames 1 te kijken. Het is altijd erg gezellig op de club.
Daarnaast ben ik actief als voorzitter binnen het jeugdbestuur. Ik ben hiervoor gevraagd door Rémy (voorzitter van de club) om het jeugdbestuur nieuw leven in te blazen. Dit wilde ik wel doen omdat ik samen met een aantal andere Kromhouters al eerder voor de vereniging een A+ feest had georganiseerd en dit toen erg leuk en leerzaam vond. De tijd die ik kwijt ben aan het jeugdbestuur ligt aan het evenement dat we organiseren.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee ik ben een echte Kromhouter en kom ook uit een Kromhouter familie.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Ja genoeg. Mijn vader speelt bij veteranen L en daarnaast is hij voorzitter van de barcommissie, mijn moeder speelt bij dames A en is 4 jaar voorzitter van de vereniging geweest, mijn broer Robbert speelt in heren 3, mijn broer Lukas in heren 2 en mijn zusje Madelief die keept in MA2. Mijn oudste broer Koen heeft ook altijd bij Kromhouters gehockeyd maar is vanwege zijn studie in Delft gestopt.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Ik heb niet iets specifieks waar ik warm voor loop; ik vind het gewoon erg leuk om deel uit te maken van de gezelligheid van de club.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven zit ik op school in Tilburg en daar doe ik Ruimtelijke vormgeving. Hiervoor ga ik elke dag met de trein op en neer. Ook heb je mij de afgelopen 2 jaar achter de kassa bij de Albert Heijn kunnen zien zitten. Helaas komt hier een eind aan omdat ik komend half jaar stage ga lopen bij Diesel in Amsterdam.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Dat we een mooie en gezellige club blijven met nog iets meer leden en meer enthousiaste vrijwilligers.

Wat zou je willen veranderen?
We hebben al mooie nieuwe velden, het zou leuk zijn als we binnenkort ook het clubhuis kunnen aanpakken om meer openheid en ruimte te creëren. Een tribune zou ook een goede toevoeging zijn.

Vraag van Rémy Heuver:
1. Op de club zijn er een paar families die zo intens zijn begaan met het belang van De Kromhouters als de jouwe. Wat is jullie "geheim” waardoor je met zovelen en zo vaak iets voor De Kromhouters wilt doen?
Ons geheime recept :-)  :
- 1 soeplepel opa en oma Bruggeman
- 44 jaar Kromhoutersliefde van papa
- 37 jaar Kromhoutersliefde van mama
- 50 roze en blauwe kauwgom lolly’s
- 20 doosjes stoepkrijt
- 70 paar Kromhouterssokken
- Een paar flesjes Jillz en een paar liter bier
- 283 uur aan hockeyfeestjes

Als je al zo lang mee draait en meegenomen wordt naar de club, dan zitten de Kromhouters genen gewoon in je bloed.

2. Je bent lid van de het Jeugdbestuur en ik ben benieuwd of je ons zou kunnen laten weten wat jullie plannen zijn de komende periode en hoe jullie denken deze te realiseren?
We zitten nu in de opstartfase van het nieuwe jeugdbestuur. Samen met Joost van Doesburg hebben we een draaiboek samengesteld voor de komende periode. Wij willen zowel voor de winterstop als na de winterstop 3 activiteiten organiseren. Dit varieert van een sinterklaasfeest, tot paaseieren zoeken en een A+ feest. Om dit te realiseren gaan we de activiteiten koppelen aan een team om zo ook meer betrokkenheid te krijgen binnen de vereniging.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik geef het stokje door aan Caroline Leeman van de redactie omdat ik benieuwd ben naar de persoon achter de letterlijke schermen van onze club. Zij vult voor ons de site met content en verzorgt de social media accounts.

Wat is jouw specifieke vraag aan Caroline Leeman?
Caroline, jij verzorgt vooral onze interne communicatie zoals de site en de social media accounts. Ik denk dat het goed is voor de vereniging om meer naar buiten te treden voor meer bekendheid wat hopelijk ook meer leden trekt. Hoe kan Kromhouters zich beter naar buiten profileren op communicatie gebied? Wat is jouw visie hierop?