1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Jun
22

In de schijnwerpers: Rémy Heuver


Actief op het veld of ….?
Het begon allemaal toen een paar Kromhouters-vrienden mij vorige zomer vroegen mee te doen in hun ‘koningsteam’ – Heren Veteranen A. Of ik even mee wilde doen om kampioen te worden. Oh, leuk. Voel mij vereerd en gelukkig met zulke vrienden. Maar of ik daar echt aan toe was? Niet echt. Ik had nog nooit gehockeyd. Een keer meegedaan aan een bedrijfscompetitie, tijdens een zwoele zomer waar de competitie meer op een buitenbar leek dan op een sportief evenement, maar daar bleef het dan ook wel bij. Daar sta je dan. Tussen allemaal rotten in het vak, met tegenstanders met jaren ervaring, maar allemaal even aardig, In ieder geval buiten het veld. Dus, ja, actief op het veld waar ik probeer de techniek en het spelletje hockey onder de knie te krijgen. Leuk! Daarnaast actief in de vereniging, zoals velen met mij. Sinds november 2017 ben ik voorzitter en doe ik mijn best bij te dragen in alles wat voorbij komt en waarde heeft voor de Kromhouters.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Genieten van de diversiteit in het leven en ook die bij De Kromhouters is een van de zaken die mij energie geeft. En dus speel ik competitie, train ik zoveel mogelijk op team-avonden, speel soms trimhockey en ben ik actief als vrijwilliger. Er zijn veel inspiratiebronnen binnen onze vereniging in de vorm van leuke, enthousiaste leden en ouders/verzorgers om een wedstrijd mee te spelen alsook voldoende zaken die we samen voor de vereniging kunnen en willen doen. Nadat de vereniging de afgelopen jaren fundamenteel is verfraaid met prachtige velden, gaan we nu verder bouwen aan professionalisering, de beleving en meer praktische zaken.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Of het slim is dat te zeggen, weet ik niet gezien mijn positie bij die toppers in Heren Vet A..... Schoolhockey?!

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
En of! Ook al is zij nog een jonge dame, mijn vrouw Hanneke is al lang lid van De Kromhouters en zij heeft actief gehockeyd in dames en jeugd teams. Zij is heel gedreven zodra zij op het veld staat, en is een van mijn grote voorbeelden in de hockey ambitie. Vlammen, techniek en doorgaan! Daar kan ik voldoende van leren de komende 50 jaar. Na de geboortes van onze twee dochters Carlijn en Laurien, is Hanneke even minder actief geweest op het veld maar inmiddels ook weer aan de stick, komend seizoen als duo-lid bij Dames Vet A! Carlijn en Laurien hebben onlangs de eerste keer mogen genieten van het enthousiasme van de hockeyschool. En als het gaat zoals wij dat leuk zouden vinden, zijn we alle vier binnenkort lid.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Het beter leren hockeyen vind ik een super uitdaging. Als ik zie hoe makkelijk onze jeugd met de bal speelt en hoe indrukwekkend de mannen en vrouwen in de hogere teams als hecht team het veld en hun tegenstanders kunnen domineren krijg ik zin het veld op te gaan, me te laten afmatten door een trainer en betreur ik dat ik zo laat pas hockey ben gaan spelen. Als ik vervolgens met m’n team in de bar beland en op het terras de barbecue aansteek voor hamburgers met de tegenstander en ondertussen stoere verhalen deel, is alles weer goed.  
In huiselijke sferen raken de meest basale activiteiten die Hanneke en ik met onze meisjes doen mij diep. Hoe gelukkig kunnen we samen zijn als we tussen de Betuwse boomgaarden fietsen en zien dat een klein individu zo intens bezig is met het afleggen van iedere, zelf bedwongen meter zonder te vallen terwijl het op hetzelfde moment de omgeving met nieuwe geluiden, geuren en uitzichten in zich opneemt.
Puur persoonlijk, tenslotte, loop ik warm voor alles wat met het buitenland te maken heeft. Adembenemende natuur, extravagante culturen en mensen met volledig andere levenswijzen en – gewoonten als de onze.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Naast De Kromhouters heb ik een ander hobby, dat is mijn werk bij Ericsson. Daar ben ik verantwoordelijk voor Europa en Latijns Amerika binnen een van de business lines, Digital Services. Wij helpen klanten wereldwijd hun digitalisering door te voeren om zo hun klanten beter van dienst te kunnen zijn en tegelijkertijd kosten te kunnen besparen door technologische consolidatie en efficiëntere manieren van werken. Daarnaast probeer ik voor de Tielse gemeenschap wat te betekenen, onder meer door activiteiten in een serviceclub.   

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik heb De Kromhouters leren kennen als een gemoedelijke vereniging. Ik zou wensen dat wij met z’n allen in staat zijn de club nog meer dan het al is een tweede thuis te maken, waar ieder individu en iedere familie het fijn vindt tijd door te brengen, hockeyend, langs de lijn of met een kop koffie of een biertje met vrienden op het terras.

Wat zou je willen veranderen?
De waarde van een bitcoin……

Vraag van jongens A1:
Hoe bevalt het om op onze club voorzitter te zijn en wat zijn de plannen voor de toekomst?
Toen mij de gelegenheid werd geboden voorzitter van De Kromhouters te worden, heb ik dat aanbod met plezier aanvaard nadat Marilyn en Bas mij vroegen. Het is fijn met zoveel sportieve vrienden te mogen samenwerken aan een gezamenlijke interesse in hockey en misschien zelfs wel samen een kleine droom te hebben. Het voorzitterschap bevalt mij uitstekend en het samenwerken met bestuur, commissies en vrijwilligers is een bijzonder leuke ervaring. Het is het vinden van de juiste balans: energie en ideeën aan de ene kant en beschikbare tijd en middelen aan de andere kant.
De komende jaren gaan we ons richten op verrijking van de algehele beleving van de club als lid. Hiermee willen we het lid zijn voor iedere Kromhouter en zijn partner en familie prettiger maken en voor wie wil, intenser. Daarvoor hebben we in de basis de volgende zaken nodig:
1-    Goede trainingen. De Kromhouters spelen goed en hoog (H1 volgend jaar eerste klasse!) door het enorme niveau van en hoeveelheid aan trainingen. We gaan dit verder versterken. diversificeren en ervoor zorgen dat er meer consistentie komt over de gehele breedte
2-    Goede accommodatie. Met de velden staan we sterk, het clubhuis, de bar en kleedkamers verdienen nu aandacht
3-    Activiteiten voor voor en na het hockey - voor alle leeftijdscategorieën. Denk aan aanleg funkyveld, een jeugdhoek, het terugbrengen van familietoernooi en kamp, speeltoestellen o.i.d. en misschien ook wel aan (sportieve) activiteiten voor ouders en familie rondom trainingen en competities van kinderen
Naast de drie zaken die ik bovenstaand noemde, is er tal van andere plannen waaronder renovatie van veld 2 en de upgrade van de Kromhouters website.

We willen graag meer vrijwilligers enthousiasmeren bij te dragen aan de club en uiting te geven aan hun passies. We gaan hiervoor meer ‘projectjes’ opstarten. Je kunt hierdoor gedurende de periode van het project meehelpen en je hoeft je niet voor jaren te committeren als commissielid. Voorbeelden zijn het funkyveldje en de ‘gezonde zaak’ (groenere bar, meer variatie, rookbeleid), maar ook inrichting van een clubhuis en dergelijke.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
We hebben met de club vele plannen, waar meer (niet-hockey) activiteiten voor de jeugd er één van is. Hiervoor hebben we recent het Jeugdbestuur bij elkaar gehad, waar Roos Bruggeman onderdeel van uitmaakt. Ik zou het stokje graag aan haar overgeven in de wetenschap van haar enorme energie richting De Kromhouters en in de hoop dat zij ons iets meer kan vertellen over de plannen van het Jeugdbestuur.

Wat is jouw specifieke vraag aan Roos Bruggeman?
Ik zou Roos graag twee vragen willen stellen:
1-    Op de club zijn er een paar families die zo intens zijn begaan met het belang van De Kromhouters zoals de jouwe. Wat is jullie "geheim” waardoor je met zovelen en zo vaak iets voor De Kromhouters wilt doen?
2-    Je bent lid van de het Jeugdbestuur en ik ben benieuwd of je ons zou kunnen laten weten wat jullie plannen zijn de komende periode en hoe jullie denken deze te realiseren?