1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Algemeen Jun
4

Een Kromhouters verhaal

Nieuws afbeelding Aan het woord: Marieke Klompmaker en Liselore Derksen
Twee oud-leden die inmiddels weer actief en enthousiast lid zijn bij de Kromhouters

Wie wij zijn?
Marieke en Liselore. Sinds begin van het jaar weer begonnen met hockeyen bij Veterinnen A. Wij zijn oud-spelers van de Kromhouters.
Vanaf 6 jarige leeftijd zijn we begonnen bij de Kromhouters, toen nog aan de Medelsestraat in Tiel. We hebben jarenlang samen met veel plezier gespeeld en op hoog niveau gehockeyd bij de jeugd. We speelden ook veel toernooien, hadden geregeld etentjes, jaarlijks sinterklaasvieringen en gezellige voorbesprekingen bij iemand thuis. Toen we ongeveer 20 jaar waren zijn we gestopt met hockey vanwege studie en werk.

Marieke
Mijn naam is Marieke Klompmaker, ik ben 40 jaar en woon in Tiel samen met Sanne Bouwman en onze 2 kinderen Juup en Else. Ik werk bij de Rabobank.
Mijn dochter Else is 3 jaar geleden begonnen op de hockeyschool en speelt nu bij het gezellige meisjesteam M8E1. Geregeld sta ik op zaterdag langs de lijn en ook op het veld als scheidsrechter.
Na 20 jaar, toen mijn dochter ging hockeyen, begon het toch weer te kriebelen en mistte ik het beoefenen van deze teamsport.
Ik ben blij dat ik de keus heb gemaakt om weer te gaan hockeyen. Het is echt super leuk om weer te spelen in een heel erg gezellig damesteam. Mijn positie in dit team is rechtshalf. Op zondag staat mijn hele gezin vaak langs de lijn.

Liselore
Mijn naam is Liselore Derksen, ik ben 38 jaar en woon samen met Remco van der Putten in Tiel. We hebben 2 kinderen, Julius en Roselin.
Vanaf mijn 20ste ben ik werkzaam in de zorg geweest. Eerst als verpleegkundige in het ziekenhuis Rivierenland en na de komst van Julius bij de STMR als verzorgende. Recent ben ik gestopt om meer tijd voor het gezin en mezelf te hebben.
Dat Veterinnen A op zoek was naar een keeper kwam voor mij dan ook precies op het juiste moment.
Vanaf meisjes C1 ben ik vaste keeper geworden. Van jongs af aan ging mijn voorkeur al uit naar het keepen. In de zomer ging ik dan ook meerdere malen naar het keeperskamp in Groningen.
Onze zoon Julius is 3 jaar geleden begonnen op de hockeyschool en speelt nu in J6F1. Remco is één van de coaches van dit team.
Na jaren van afwezigheid merk ik dat ik nog steeds veel plezier heb in het keepen. En ben dus erg blij dat ik deze fijne sport weer heb opgepakt en dat ik nu echt deel uitmaak van dit super leuke damesteam!

Veranderingen toen en nu
Toen wij begonnen met hockey waren er andere regels; zo werd bijvoorbeeld de lange corner uitgenomen op de achterlijn en werd er gefloten voor buitenspel. Ook speelden we nog op gras en met een houten stick. Flatsen en self-pass kenden we nog niet..
De communicatie verliep alleen d.m.v. ons clubblad 'de Hoenderik', terwijl we nu via de website, social media en de Lisa-app op de hoogte worden gehouden.

En dan de muziek bij de hockey disco’s ... Toen was dat echt met Hermes House Band – I will survive, Guus Meeuwis – kedekke deng, Paul de Leeuw – vlieg met me mee naar de regenboog, Snap – rithym is a dancer, en natuurlijk ‘we are the champions van Queen als we kampioen werden!

1e zittend van links: Liselore, 3e zittend van links: Marieke

Thuis
Op de hockeyclub is de sfeer nog steeds erg gezellig en is er in onze beleving niet veel veranderd met vroeger. We voelen ons weer echt thuis.
We hopen nog vele sportieve jaren te mogen hockeyen bij de Kromhouters!

Jouw Kromhouters verhaal?
Heb jij ook een Kromhouters verhaal dat je wil delen?
We plaatsen het graag! Jouw bijdrage kan je mailen naar [email protected]