1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Apr
30

In de schijnwerpers: Brent Aitton

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Momenteel ben ik actief op het veld als speler van Heren 1. Daarnaast train en coach ik ook jongens D1.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Zoals hierboven staat speel ik in Heren 1 en train/coach ik jongens D1. Ik doe dit omdat ik hier heel veel plezier in heb en hockey een fantastische sport vind. Per week ben ik ongeveer 6,5 uur kwijt aan trainingen en 4,5 uur voor de wedstrijden.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee, ik heb nooit ergens anders gehockeyd. Ik heb op deze club zoveel vrienden weten te maken dat ik ook nergens anders zou willen hockeyen.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Mijn vader is momenteel actief als sponsor. In het verleden waren mijn broer en zus ook actief op deze club.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Ik loop warm voor alle dagen dat ik op de club ben. Ik kijk er altijd naar uit om te gaan trainen en om wedstrijden te spelen. De gezelligheid die erbij komt kijken doet mij erg goed. Ik heb veel leuke vriendschappen opgebouwd op de club een daarom vind ik het zo leuk om hier te kunnen hockeyen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Momenteel studeer ik aan het Koning Willem 1 college in Den Bosch. Ik volg de opleiding sport en bewegingscoördinator en zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding. Naast al het schoolwerk, hockeyen en training geven vind ik het leuk om met vrienden wat te gaan doen.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wens de Kromhouters een mooie toekomst tegemoet waarin er op een leuk niveau gehockeyd wordt en er hechte vriendschappen ontstaan bij de spelers zodat ze zo lang mogelijk bij de Kromhouters blijven hockeyen met veel plezier!

Wat zou je willen veranderen?
Ik zou het mooi vinden als er meer gezondere broodjes zouden verkocht worden. Vaak zie ik op zaterdag ochtend al kinderen met snoep en andere ongezonde dingen lopen en ik vind dat niet passen bij een sportclub. Ik zou liever zien dat de jeugd met gezonde broodjes bij wedstrijden gaan kijken van hun familieleden.

Vraag van Bas Hermse:
Is er een groot verschil tussen het dubbelen met de Heren 1 van vorig jaar en dat je nu een vaste speler bent? En wat is dat verschil dan?
Over het algemeen is er weinig verschil. Natuurlijk zijn er wel kleine verschillen die net iets anders zijn als je in het team zelf zit maar over het algemeen blijft een groot gedeelte gewoon hetzelfde.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik wil het stokje graag doorgeven aan Jongens A1. Dit jaar doet Jongens A1 het erg goed in de competitie en ik ben benieuwd naar hun verhaal.

Wat is jouw specifieke vraag aan Jongens A1?
Wat maakt jullie nou echt een team?