1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Maa
9

In de schijnwerpers: Bas Hermse

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Op het moment ben ik actief als speler van de JA1 en ik ben cursist om CS+ te worden.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Zoals ik al aangaf zit ik in de JA1 en train ik dus met mijn team twee keer in de week. Daar naast heb ik iedere zaterdag een wedstrijd. Ook volg ik de cursus om CS+ te worden, omdat ik fluiten heel erg leuk vind. Dat betekent dus ook dat ik bijna ieder weekend wel een wedstrijdje fluit. In totaal denk ik dat ik zo ongeveer 5 en een half uur per week besteed bij de Kromhouters.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee, ik heb nooit ergens anders gehockeyd.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Nee ik heb geen familieleden die actief zijn op de club.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Ik loop helemaal ‘warm’ voor de weekenden. Op de zaterdagen natuurlijk zelf een wedstijd spelen en vaak ook een wedstrijd fluiten en op de zondagen vaak bij Heren 1 kijken. Soms speel ik een wedstrijd mee bij een Herenteam of fluit ik een wedstrijdje.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Naast dat ik de MBO opleiding ‘Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie’ volg op het Koning Willem I College in Den Bosch, vind ik het fijn om thuis te gamen.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Een ledengroei lijkt mij erg mooi, omdat ik merk dat het aantal leden in de jeugd de laatste jaren daalt.

Wat zou je willen veranderen?
Wat ik zou willen veranderen is het verschil in trainingsniveau tussen de eerstelijnsteams en de andere teams. Ik heb hier jaren lang zelf ook last van gehad en dat merk ik nu ik wel in het eerste team zit.

Vraag van jongens B1:
Wat vind je leuk aan het fluiten en wat is jouw reden om voor CS+ te gaan?
Ik vind het leuk om wedstrijden eerlijk te kunnen laten verlopen en de kwaliteit van wedstrijden te verhogen. Ik vind het het leukste om wedstrijden te fluiten van een hoger niveau. Wat ik dan ook geweldig vind is het samenspel dat binnen sommige teams ontstaat en dat van dichtbij bekijken is top om te zien.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik wil het stokje graag doorgeven aan Brent Aitton, omdat ik hem een harde werker vind en hij een bijzonder talent is in het hockey die niet bang is voor een uitdaging

Wat is jouw specifieke vraag aan Brent Aitton?
Is er een groot verschil tussen het dubbelen met de Heren 1 van vorig jaar en dat je nu een vaste speler bent? En wat is dat verschil dan?