1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Jan
19

In de schijnwerpers: Patrick van de Giesen

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Momenteel ben ik actief op het veld als speler van Heren 1. Daarnaast train ik JC1, JA1. JA2 en MC2. Tevens coach de JC1.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Zoals hierboven staat speel ik in Heren 1 en train ik JC1, JA1. JA2 en MC2. Ik doe dit al jaren met veel plezier.
Ik train teams, omdat ik het leuk vind om kinderen enthousiast te maken voor een potje hockey. Daarnaast wil ik kinderen stimuleren om te blijven te bewegen, én dat natuurlijk het liefst bij ons. Aan training geven en trainen besteed ik samen ongeveer 13 uur per week. Voor het coachen ben ik een halve zaterdag bezig en voor het spelen de zondag.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik ben al sinds 2002 lid van de Kromhouters en heb nergens anders gehockeyd. Niets is namelijk mooier dan met je vrienden de jeugd door lopen als een team.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Mijn broer, Michael van de Giesen, is lid bij de Kromhouters. Hij zit momenteel ook in Heren 1.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Elke week kijk ik weer uit naar het hockey. Doordeweeks om te trainen, maar ook om training te geven. De zaterdag en zondag zijn natuurlijk het toetje van de week om de wedstrijden te coachen, maar ook om zelf te hockeyen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Momenteel studeer ik aan de ALO in Nijmegen en zit ik mijn laatste studiejaar. Daarnaast is mijn week gevuld met hockey en het overige schoolwerk.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wens de Kromhouters een grote ledengroei toe. Tot vorig jaar heeft de Kromhouters in bijna alle jaren wel twee teams gehad in zowel bij de jongens als bij de meiden. Bij de jongens is dit aantal helaas afgenomen en komt de club maar net rond met de teams.  

Wat zou je willen veranderen?
Als ik iets zou willen veranderen bij de club zou het een trainingsbibliotheek voor de trainers zijn. Momenteel hebben de trainers de mogelijkheid om zelf trainingen op te zoeken, wat goed is, alleen zou het voor iedereen fijn zijn als er trainingen staan die per niveau zijn uitgewerkt en waar iedereen bij kan. Tevens kan je hier in een selectie maken wat je wel online zet voor de trainers en wat niet. Hierdoor weet je zeker dat de trainingen die de trainers geven hetzelfde zijn en de spelers hier door hetzelfde aangeboden krijgen.

Vraag van jongens D1:
1. Hoe ben je zo goed geworden?
Allereerst bedankt voor het compliment. De sleutel tot succes is altijd hard werken, goed trainen en goed luisteren naar je trainer.

2. En wat is je tip aan ons en aan onze huidige trainer, Brent Aitton?
De tip van de dag is: Blijf vooral altijd leren. Ook als je niet ergens uitkomt, qua training of tactieken, kan je het altijd bij mensen vragen.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik wil het stokje doorgeven aan JB1. Ze hebben in de voorcompetitie de Super B gehaald, wat heel knap is.

Wat is jouw specifieke vraag aan JB1?
Wat leren jullie op het moment het meeste in de Super B ten opzichte van de suptopklasse?