1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Algemeen Jan
12

MC1 maakt een mooie “zaalreis”

Zaalhockey is trainen, slijpen, trainen, tactische principes, trainen, technische vaardigheden, trainen en vooral heel erg LEUK.

Vanaf eind november is MC1 bezig geweest om er een mooi zaalseizoen van te maken. Omdat we wisten dat er al in december gepiekt moest worden zijn we dit jaar vroeg gestart met (veel) trainen. Vervelend was het wegvallen aan het begin van Justine aangezien ze pas begin december verlost zou worden van haar gips en dan nog wel even moest revalideren.

In de tussentijd was manager Rodri druk bezig om ons aan te prijzen bij enkele landelijke toptoernooien in de kerstvakantie. Met het idee niet geschoten is altijd mis en wie weet kijken ze naar de prestaties van de Kromhouters MC1 uit het verleden hoopte we op deelname bij in ieder geval 1 toernooi.

Over de competitie in Suptopklasse, Poule A kunnen we kort zijn. De meiden speelden mooi zaalhockey en de enige echte tegenstander Upward MC1 had geen antwoord op het spel van onze meiden. Toen er ook nog een weekend uitviel door het sneeuwweekend werd het wel een heel summier seizoen wat wedstrijden betreft. Wel hele leuke en gezellige weekenden met onze vaste oudergroep. Sowieso opvallend om te zien hoe de betrokkenheid van de ouders is. Op 6 januari werden we in Arnhem kampioen met alle wedstrijden gewonnen en een heel mooi doelsaldo. Annemiek van Gils zorgde zoals zo vaak voor de overwinningstaart en vanuit de zaalcommissie was er champagne en medailles. Helemaal af dus. Als kers op de taart was het meespelen van Justine bij nog 2 weekenden wel heel erg leuk voor haar en het team.


 
Daarnaast waren er de toptoernooien in Delft en Berkel Rodenrijs met deelnemers als HDM (zaalbolwerk in Nederland, Push, Huizen, Gooische, Laren, Victoria, Cartouche, SCHC enz.). Voor ons als ploeg spannend om te zien of we nog een stapje hoger meekonden. Nou dat konden ze. Het toernooi in Delft leverde een geweldige 3e plek op. We misten de grote finale op basis van doelsaldo. Alleen tegen HDM ( de uiteindelijke winnaar tegen Laren) speelden we gelijk met 4-4 en wat waren ze dichtbij onze leeuwinnen. De kleine finale tegen de nummer 2 van de andere poule Push moesten we helaas afbreken aangezien de vloer van de hal glad werd door een kapotte temperatuurregelaar. Push kwam met het hele leuke idee deze wedstrijd op 3 januari te spelen aangezien de eerste wedstrijd van het toernooi in Berkel Rodenrijs tegen elkaar was. De winnaar kreeg de schaal. En ja hoor ook deze pot trokken de meiden naar zich toe. Uiteindelijk verloren we enkel de wedstrijd tegen Huizen, de uiteindelijke winnaar van het toernooi. De mooiste overwinning volgde tegen Laren (3-1 winst) waarna Rodri en Misha zich snelde naar hun jeugdidool Dennis Bergkamp die als vader naar zijn dochter van Laren MC1 kwam kijken. Onze dag was extra geslaagd. Uiteindelijk dachten we heel lang de nummer 2 van het toernooi te worden maar gooide Victoria in het eindsignaal roet in ons eten door de gelijkmaker te maken. Maar niet getreurd een 3e prijs is ook mooi. Anne-Fleur werd bij de nominatie van keepster van het toernooi prachtig 2e en Meis zat bij de nominatie van de 4 beste speelsters van het toernooi. Individuele benoemingen maar vanuit het team behaald. Iedereen heeft hieraan haar steentje bijgedragen.
 Bij de ouders heerste trots maar ook heel veel gezelligheid. We zijn dan ook enorm blij geweest met alle support. Er werd wederom weer veel "geëist” van de tijd van jullie.
Bij Rodri en bij mij heerste vooral het gevoel van wat hebben we genoten van de passie maar ook van het niveau van onze toppers. Ook wel wat jammer dat de bond zo star kijkt naar een puntensysteem en niet naar ontwikkeling van teams aangezien deze meiden zich ook hadden kunnen meten met…..
Nu op naar de nieuwe realiteit, een lange voorbereiding richting het buitenseizoen met uitdagingen te over.

We wensen alle teams nog succes en vooral heel veel plezier met dit o zo gave spelletje en een speciaal bedankje voor Caroline Leeman aangezien zij zo druk is geweest met de Kromhouters op de social media kanalen "kleur” te geven en Paul Weers die de meiden zoveel bijbrengt tijdens de trainingen.

Rodri & Misha