1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Nov
27

In de schijnwerpers: Heren Vet A

Nieuws afbeelding Actief op het veld …
Iedere zondag een wedstrijd en op donderdagavond een gecombineerde training met Vet L en Dames A, heel gezellig.


Bas van Amerom, Diederik van Beusichem, Max van Blijdesteijn, Bram van Blijdesteijn, Evert Heuff, Rémy Heuver, Maurice van der Horst, Casper Klop, Marinus Krijger, Roderick Laheij, Remco van der Putten, Jaspar Roos, Marnix de Roos, Willem Soetekouw, Bas van de Ven

Wat doen jullie bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteden jullie hier ongeveer aan?
Met veel plezier hockeyen!
Bij de Kromhouters vind je een mooie combinatie tussen prestatie, sportiviteit en gezelligheid, met afstand de leukste club van de regio. De keuze voor de Kromhouters was dus niet heel lastig. Het aantal uren dat we op de club te vinden zijn verschilt nogal per persoon.

Hebben jullie nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Wij hebben in ons team spelers van buitenaf o.a Voordaan en de Zwaluwen, maar ook geboren en getogen Kromhouters.
Enkele van ons hebben nog leren hockeyen op Medelsestraat, de oude accommodatie van de Kromhouters. Dat was in het pre-kunstgrastijdperk en we speelden onder de slogan: ‘Kromhouters doen het in de Klei.’ Wellicht verklaart dat onze verfijnde techniek op het veld..
Een aantal heeft tussentijds nog wel een uitstapje gemaakt naar andere clubs zoals: Den Bosch, Kampong en Culemborg, maar het gras is in Tiel toch groener.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Ja zeker! Veel van onze vrouwen en kinderen houden ook graag een hockeystick vast of staan op zondag als supporter langs de lijn.

Waar lopen jullie helemaal ‘warm’ voor?
Robert Völke, iedere donderdagavond.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?
Druk, druk, druk……..: werken, kinderen, ronde tafels, vierkante tafels ,kookclubs, bierbrouwen, autoracen…..
De week is te kort, maar er is altijd tijd voor hockey.

Wat wensen jullie de Kromhouters toe?
Een nieuw of gerenoveerd clubhuis. We hebben al twee prachtige watervelden en met een nieuw clubhuis erbij kan de club weer jaren vooruit en een mooie sportieve toekomst tegemoet.

Wat zouden jullie willen veranderen?
Hmm…de wedstrijd shirts.
Gewoon weer ouderwetse katoenen polo’s of nog beter overhemden ter vervanging van die gladde niets verhullende plakkende synthetische shirtjes.

Vraag van Heren II:
Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie team? Mensen met een grote hockey achtergrond?
Na een jaar met maar één veteranen team op de club was er dit jaar genoeg aanwas om een tweede veteranen team op te kunnen richten. Mede dankzij de oude garde van Heren 2 die na jaren van verzet hun leeftijd eindelijk onder ogen durfde te zien, maar ook dankzij herintreders en jongens van buitenaf. Het resultaat: Veteranen A 2.0. Een verjongd en divers team dat prestatie gericht is, maar gezelligheid net zo hoog in het vaandel heeft.
Als team zijn we groeiende, het is even wennen in het veld met allemaal nieuwe gezichten bij elkaar, maar er komt steeds meer lijn in ons spel.
Met een beetje meer geluk in de afronding en een goede strafcorner moeten we ons doel, handhaving in de Veteranen Hoofdklasse, kunnen bereiken.

Wat die grote hockey achtergrond betreft, ja wij hebben de beste hockeyer van de club in ons midden. Nieuwsgierig? Kom dan eens op zondag naar ons kijken.

Aan wie, of welk team, willen jullie stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Jongens D1, de jeugd heeft de toekomst en je kan niet vroeg genoeg beginnen met scouten.

Wat is jullie specifieke vraag aan Jongens D1?
Waarom zijn jullie op hockey gegaan? Wat vinden jullie het aller leukste aan hockey?