1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Jul
14

In de schijnwerpers: Jan Visser

Nieuws afbeelding Actief op het veld of…?
Op dit moment speel ik in de heren I.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Naast dat ik natuurlijk in Heren I speel, ben ik ook veel op de velden te vinden als coach en trainer. Afgelopen jaar heb ik met veel plezier meiden B1 getraind en gecoacht, daarnaast heb ik meiden C3 getraind.
Voor het coachen en training geven ben ik gemiddeld 10 uur in de week op de velden te vinden en als speler zelf nog ongeveer 6 uur.
Tevens ben ik lid van de barcommissie en probeer daar altijd ook mijn steentje bij te dragen, in mijn ogen is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen binnen de vereniging op vrijwillige basis iets willen investeren. Zonder deze vrijwilligers kan je niet groeien als club zijnde!

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik heb eigenlijk altijd wel bij de Kromhouters gehockeyd. Als jongen van 7/8 jaar begonnen in de jongens E2 en daarna jongens D2. Daarna altijd in het eerstelijnsteam gehockeyd. Verder wel eens selecties gedaan bij andere clubs, maar uiteindelijk nooit de behoefte gehad om weg te gaan bij de Kromhouters.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Helaas ben ik de enige van de familie die voor hockey gekozen heeft.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Wat ik als Kromhouter zijnde heel fijn vind om te zien, is hoe de sportiviteit in de afgelopen jaren bij ons op de club is toegenomen. Wat ik ook altijd heel mooi vind aan de Kromhouters, is dat er altijd super veel mensen zijn die de teams aan het aanmoedigen zijn. Dat niet alleen bij alle eerstelijns teams, maar ook de breedteteams. Een echt Kromhouters middagje is ook wel te herkennen aan grote drukte langs de lijnen, vervolgd door een gezellig namiddag in het clubhuis.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Op dit moment ben ik druk bezig met mijn ALO- opleiding te Nijmegen. Dit jaar mijn tweede jaar afgerond en volgend jaar al weer aan mijn een na laatste jaar beginnen (hopelijk).

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wil de Kromhouters nog heel veel sportieve jaren toewensen en daarnaast een grote groei in het aantal (mannelijke) leden. Daar zijn er nog steeds veel te weinig van.

Wat zou je willen veranderen?
Nu we bij de Kromhouters in de afgelopen jaren twee super mooie watervelden hebben gekregen, zou het mooi zijn als er nu wat ging gebeuren met ons geliefde clubhuis. Deze kan op bepaalde punten wel wat vernieuwing gebruiken.

Vraag van Erik Ogier:
Ik heb er afgelopen jaren altijd voor gekozen om jongens teams te trainen.
Wat zorgt er voor jou voor dat jij toch steeds met de meidenteams bezig blijft. En zou jij het aanraden?

Persoonlijk heb ik vroeger ervaren dat bij het mannen hockey snelheid een van de belangrijkste factoren kan zijn om een team makkelijk overwinningen te bezorgen. Het mooie aan het dames hockey vind ik, dat er veel vaker spel wordt gemaakt door korte combinaties en samenspel. Daardoor wordt er veel minder waarde gehecht aan snelheid en als coach zijnde kan je dan een mooi spelletje daar op laten aansluiten.
Ik zou het zeker aanraden om met dames aan de gang te gaan. Naast dat ze soms lekker kunnen puberen, kunnen ze ook heel hard werken en echt ergens voor willen gaan.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Heren II, omdat ik het altijd een super gezellig team vind en altijd heel erg kan genieten van hun hockey op de zondag morgen.

Wat is jouw specifieke vraag aan heren II?

Hoe gaan jullie met jullie ploeg er voor zorgen dat promotie naar de reserve hoofdklasse weer bereikt wordt, en wat zouden jullie daar vanuit de club nodig bij kunnen hebben?