1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Jun
7

In schijnwerpers: Erik Ogier

Nieuws afbeelding Actief op het veld of…?
Op het moment speel ik in Heren 3.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik ben op latere leeftijd begonnen met hockeyen. Tijdens mijn eerste seizoen heb ik er gelijk voor gekozen om er ook training bij te gaan geven. Hiermee begon ik op de hockeyschool en ben ik via een groot aantal aan teams bij JC1 terecht gekomen, waar ik afgelopen jaar trainer en coach van was.
Ik heb nu 5 jaar hockey ervaring opgedaan, sinds ik in B2 begonnen ben.
Totaal ben ik per week ongeveer 15 uur kwijt op de club. Deze tijd zit vooral in het geven van trainingen aan JC1, JC2 en JA2.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik heb niet eerder bij een andere club gehockeyd.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Op het moment zijn er geen familieleden meer lid op de club. In het verleden hebben mijn zussen wel allebei bij de Kromhouters gespeeld.  

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Ik vind het heel fijn om te zien dat er technische of tactische dingen, die ik tijdens een training heb geoefend, terug te zien zijn in een wedstrijd. Hier hoop ik de komende jaren nog lang van te kunnen genieten.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Op het moment ben ik mijn CIOS opleiding aan het afronden gericht op Sport Management. Daar ben ik de afgelopen 4 jaar mee bezig geweest. Ik ben van plan om volgend jaar een HBO studie te starten.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wens de Kromhouters heel veel jong talent toe in de aankomende jaren, waar ik en de rest van de trainers strekken van kunnen maken.

Wat zou je willen veranderen?
Ik weet zo niet waar ik niet tevreden mee ben.

Vraag van Patrick van de Giesen:
Op het CIOS kijken ze meer hoe ze iets aan moeten pakken bij trainingen dan op de ALO. Wat voor specifieke handelingen neem jij mee vanuit het CIOS om jouw trainingen tot een succes te leiden?
Hoi Patrick,
Op het CIOS wordt er vooral heel veel gekeken naar intensiteit en hoe je moeilijke technieken met gebruik van hulpmiddelen makkelijk voor ze kan maken. Denk hierbij het gebruik van een sleeptafel. En hoe je uiteindelijke de stap kan zetten van een sleep op een sleeptafel naar een sleep in een wedstrijd.
Verder wat betreft intensiteit is bij ons op het CIOS het streven om zo veel mogelijk in beweging te zijn met nuttige activiteiten . Een voorbeeld hiervan is: niet meer rondjes te rennen om aan conditie te werken. Maar vooral de training vermoeiend maken. Dit geeft ook aan die jongens een voldaan gevoel achteraf.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Jan Visser.
Jan is een geweldige hockeyer die bij H1 mij altijd versteld laat staan van zijn talent en doorzettingsvermogen.(als ik al een biertje aan het drinken ben)
Verder heeft hij dit jaar veel gedaan voor de club en is hij betrokken geweest met het organiseren van het hockeyfeest dat eraan komt.
Ook is Jan dit jaar coach geweest van MB1 en dat heeft hij fantastisch gedaan.

Wat is jouw specifieke vraag aan Jan Visser?
Ik heb er afgelopen jaren altijd voor gekozen om jongens teams te trainen.
Wat zorgt er voor jou voor dat jij toch steeds met de meidenteams bezig blijft. En zou jij het aanraden?