1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Maa
16

In de schijnwerpers: Jeroen van Proosdij

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Op het veld als speler van veteranen A en als trimhockeyer. Naast het veld als coach van de MC2

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik ben al een aantal jaren actief als coach, eerst van het team van mijn oudste dochter Aniek en nu van het team van mijn jongste dochter Ilse. Hier besteed ik 3-4 uur per week aan. Verder heb ik geen vaste rol in een commissie, maar help ik vaak met allerhande klusjes. Dit bestaat uit helpen achter de bar als het te druk is voor de reguliere barbezetting, helpen met klussen in het clubhuis, het ontmantelen van veld 1, deurwacht zijn bij een A feest, training geven als de trainster/trainer van het team dat ik coach of van de trimhockey verhinderd is en het keuren van de velden indien het gevroren heeft.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ja, ik ben op mijn zesde begonnen bij MHC Deurne. Toen ik tien was verhuisden we met het gezin naar Drenthe. Hier heb ik toen tot mijn achttiende bij MHC Emmen gespeeld. Daarna heb ik iets meer dan 20 jaar niet gespeeld en ben pas in 2011 weer begonnen met trimhockey. Dit beviel zo goed dat ik tweeënhalf jaar geleden ook weer competitie ben gaan spelen bij de veteranen.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Ja het hele gezin speelt hockey Aniek in de MC1, Ilse in de MC2 en Henrike in de veterinnen B. Daarnaast geeft Aniek keeperstraining aan de jongste jeugd en is Henrike actief als wedstrijdsecretaris voor de zaterdagcompetitie.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Alles wat hockey zo leuk en gezellig maakt: een leuke wedstrijd van de jeugd teams kijken of coachen; Op zondag lekker een wedstrijd spelen en daarna vanaf het balkon een spannende wedstrijd van de Dames of Heren kijken; Deelnemen aan een leuk toernooi als coach van een jeugdteam of als speler van een veteranen-, trim- of familieteam.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben zelfstandig IT Architect. Dat betekent dat ik op project basis voor een bedrijf de IT architectuur (of een deel hiervan) analyseer, daarvoor verbeterpunten signaleer, de oplossingen hiervoor ontwerp en de uitvoering hiervan begeleid. Zo ben ik op dit moment bezig met een project bij de Deutsche Bank. Hier werk ik aan het systeem dat alle financieel gerelateerde telefoongesprekken opneemt en archiveert. Dit moet gemoderniseerd en gecentraliseerd worden. Op die manier kan de bank in de toekomst sneller en vollediger rapportages leveren aan in- en externe toezichthouders en daarmee hoge boetes voor het niet of onvolledig leveren van zulke rapportages voorkomen.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Een toekomst waarin sportiviteit, gezelligheid en prestatie naast en met elkaar blijven bestaan.

Wat zou je willen veranderen?
Ik zou graag zien dat nog meer leden en ouders van leden een of twee keer per jaar een handje helpen. Ik snap namelijk heel goed dat niet iedereen tijd en/of zin heeft om in een commissie plaats te nemen, maar de vereniging heeft vaak genoeg even een extra handje nodig.  Dit geld voor klusdagen, evenementen, etc., maar ook spontane hulp tijdens een normaal competitieweekend komt vaak goed van pas.

Vraag van Niels Scherrenberg:
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het op onze club voor jong en oud gezellig blijft en/of heb je suggesties om dit verder te verbeteren?
Hier wordt binnen de vereniging al heel hard aan gewerkt. Zo is er onlangs een gedragscode opgesteld en gepubliceerd, als iedereen hiervan kennis neemt en deze naleeft dan blijft  het op onze club voor jong en oud vanzelf gezellig.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Aan Patrick van de Giesen,  hij is naast een verdienstelijk speler van Heren 1 namelijk ook nog als trainer en coach actief betrokken bij de jeugd van de Kromhouters. Hierbij maakt hij goed gebruik van hetgeen hij tijdens zijn opleiding aan de ALO leert.

Wat is jouw specifieke vraag aan Patrick?
Welke aan hockeytraining gerelateerde inzichten die jij tijdens je opleiding hebt opgedaan zou je graag met de trainsters en trainers van de Kromhouters willen delen?