1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Algemeen Nov
6

Lidewij Welten traint met meisjes D1 van de Kromhouters

Nieuws afbeelding Op een mooie maandagavond was het een groot feest voor de meiden van THCC Kromhouters MD1 om de verjaardag van Des’ray Franssens te mogen vieren. Er werd lang spannend gehouden welke international er training zou komen geven. Het was 150-voudig international Lidewij Welten.
 
Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats kon iedereen het al zien dat er een auto stond van een international. Vol spanning kwamen de meiden ruim op tijd het veld op en daar kwam Lidewij samen met Des’ray aanlopen. De spanning was al snel verdwenen en veranderde in een grote glimlach bij alle speelsters. Deze zou overigens niet meer verdwijnen.
 


Na een korte kennismaking ging de training dan echt beginnen. Twee rondjes inlopen was het advies en dat ging al vlot van start. Waar hadden ze dat nou ook alweer eerder gehoord.
Na wat rekoefeningen was het tijd om te sprinten en Lidewij weet als geen ander hoe zij haar snelheid kan gebruiken.

Zoals gebruikelijk bij elke training was er ook nu voor een thema gekozen. Het ging hier om het afpakken van de bal bij een tegenstander om vervolgens direct een aanvallende actie in te zetten. Met groot plezier gingen de meiden de verdedigingstechniek ‘de steal’ oefenen. Na een individuele actie werd er op doel geschoten en wat deden de meiden dit fantastisch en vol overtuiging, eveneens het keeperswerk was uitstekend.   
 
Het was dan ook niet gek dat iedereen zo snel mogelijk de volgende oefening wilde gaan doen en binnen een halve minuut lagen alle honderd ballen al weer klaar om te starten met de trucjes van Lidewij. De liftaanname, 3D hockey, chops en de backhand werden allemaal geoefend. Iedereen moest goed kijken hoe Lidewij het voor deed, want deze acties moesten natuurlijk wel op snelheid uitgevoerd worden. Iedereen genoot zichtbaar!
 
Het was tijd voor een afronden partijtje en Des’ray mocht de teams maken. Iedereen ging natuurlijk wel even laten zien wat ze geleerd hadden en opeens liep Lidewij dwars door het veld. Maar dit (h)echte team zal natuurlijk niet laten gebeuren dat Lidewij ging scoren en na wat mooie passeerbewegingen werd de bal veroverd zoals geleerd in de oefeningen. Ook bij het partijtje kwamen er nog een aantal bruikbare tips. Na het leuke partijtje werd er een teamfoto gemaakt.
 
Na afloop van de training werd er in het clubhuis hard gezongen voor Des’ray en gaf het team haar een prachtig trainingstenue als cadeau. Het was nu tijd om op de foto te gaan met Lidewij en natuurlijke een echte handtekening. Wat was dit een groot feest! Deze glimlach neemt Kromhouters MD1 mee naar hun wedstrijden en ze mogen dit seizoen gaan knallen in de sub-topklasse!

Eric-Jan Anneveld