1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Okt
22

In de schijnwerpers: Suzanne van Rooijen

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Ik ben actief op het veld als speelster bij Dames 1 en als trainster van MC2.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Naast de trainingen aan MC2 zit ik in de technische commissie, hier ben ik samen met Pieter verantwoordelijk voor de senioren. Ik ben gevraagd door Josine om het stokje van haar over te nemen en Pieter hierin te ondersteunen. Dit kost me door het jaar heen ongeveer een half uur per week, met enorme pieken rond begin en eind van het seizoen.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee ik heb vanaf de F bij de Kromhouters gespeeld en gekeept.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Mijn zusje Robin speelt in MA1, mijn broertje Joost speelt in heren 3 en is trainer van Dames 3. Mijn vader Mark geeft training aan MB2, Dames 2 en de Veterinnen.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Een lekker potje hockey onder aanmoediging van een vol balkon met na afloop gezellig op het balkon een drankje met alle thuisspelende teams.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk bij La Place in Enspijk in de keuken en volg daar ook een opleiding.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Dat de sfeer zo goed blijft en we over niet al te lange tijd ook ons clubhuis een opknapbeurt kunnen geven, want de club ziet er steeds professioneler uit met de nieuwe velden en het clubhuis blijft hierbij nog een beetje achter.

Wat zou je willen veranderen?
Ik zou het goed vinden als coaches en trainers actiever hun team aansporen om de velden en kleedkamers netjes achter te laten. Het is zo weinig moeite om even de lege flesjes in de prullenbak te gooien en het ziet er zoveel beter uit.

Vraag van Annemiek van Gils:
Vind je dat de wijze waarop in het algemeen hockeytrainingen gegeven worden passen in de huidige tijd of  zou jij indien mogelijk naast de "standaard” trainingen andere facetten aan bod willen laten komen en andere middelen (video-analyse e.d.) willen gebruiken of heeft dat naar jouw idee geen/ weinig toegevoegde  waarde?  Hoe zou het ideale trainingsprogramma er bij jou uitzien?
Ik denk dat het gebruiken van video-analyse zeker binnen deze tijd past, niet alleen voor het team om tactiek te bespreken maar zeker ook individueel (net als bij de keepersschool) om je techniek te verbeteren. Het is heel leerzaam om ook te kunnen zien wat je zelf doet.
Ik zou het mooi vinden als we binnen de club meer één lijn volgen als we het over tactiek en techniek hebben en als we als trainers/coaches dezelfde termen gebruiken. Hier wordt dit jaar ook meer aandacht aan gegeven. Ook zou ik het mooi vinden als we meer gebruik maken van beelden, als je iemand filmt ziet diegene veel beter wat je bedoelt met die techniek.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik wil het stokje door geven aan Jorian van Wissen, omdat hij buiten zijn eigen wedstrijden en de trainingen die hij geeft ook nog zo vaak op het veld te vinden is in de rol van scheidsrechter.

Wat is jouw specifieke vraag aan Jorian van Wissen?
Wat zouden we, volgens jou, als club kunnen doen om het fluiten van wedstrijden aantrekkelijker te maken?