1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Jul
17

In de schijnwerpers: Robert Völke

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Vooral actief op het veld, als speler in Heren Veteranen A en als trainer.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Op dit moment ben ik naast mijn wedstrijden trainer van mijn eigen team en van de Trimhockeyers. Dit vergt 2x 1½ uur en een beetje voorbereidingstijd. Daarnaast doe ik wat werkzaamheden voor de sponsorcommissie. Voorheen ben ik ook coach geweest van het team van dochter Justine.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik ben op mijn 6de begonnen bij MHC Ede en vanaf de senioren heb ik bij Deventer en Upward gespeeld. En sinds 2000 ben ik lid hier in Tiel en speel bij De Kromhouters Veteranen.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Wij zijn een op en top hockeyfamilie, bij Kromhouters spelen we met 3 generaties: Opa Joop in de L, Annemiek en ik bij de Veteranen, en de kinderen in de jeugd: Casper in JB1 en Justine in MC1. Maar ook de bredere familie hockeyt, bij Voordaan en Athena. Hockey is dus vaak onderwerp van gesprek!

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Voor een lekker hockeyweekend, liefst met een lekker zonnetje: naar de kids kijken, wedstrijdje fluiten en zelf op zondag aan de slag, natuurlijk incl. 3de helft :-). En daarna het hockeyweekend afsluiten tijdens een gezamenlijke maaltijd plus nabeschouwing bij Joop.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben met m’n neus in de boter gevallen: Sales Manager Retail bij Koninklijke VIV Buisman in Wijk en Aalburg. Oftewel, ik verkoop roomboter aan de supermarkten in Europa. Natuurlijk pakjes, rollen en boter in blik, en heel speciaal zijn de 3D botervormen met Kerst en Pasen: uniek!

Wat wens je de Kromhouters toe?
Continuïteit als levende en liefst groeiende club! Plezier, inzet en ontwikkeling voor de spelende leden en ook buiten de lijnen voor hopelijk steeds meer betrokken vrijwilligers. Ik zou het geweldig vinden als we mede door de twee watervelden onze talenten langer kunnen behouden en met Kromhouters structureel een stapje hoger kunnen meedoen.

Wat zou je willen veranderen?
Zoals veel clubs hebben we moeite om alle taken ingevuld te krijgen en vrijwilligers langere tijd te behouden. Dit vereist meer verenigingsgevoel bij alle leden, met elkaar maak en ben je immers de club.

Vraag van Jeske van der Sluijs:
Hoe zijn de trimhockeyers nog meer te integreren in de club? En, hoe zou jij het trimhockey bij de Kromhouters meer onder de aandacht willen brengen?
Als afsluiting van het seizoen van meisjes MD1 hebben we een hockeyclinic gehad met alle ouders. Hier zag je het enthousiasme van de kinderen overgaan op de ouders, die eerder vooral langs de lijn stonden. Op deze manier groeit het begrip voor en de betrokkenheid bij het hockey van de kinderen. En vooral ook hoe leuk het is om zelf te doen, en dat je nooit te oud bent om met hockey te beginnen! De eerste vaders en moeders doen al mee met trimhockey! Om meer aandacht te genereren zou bv. een poster met informatie over trimhockey helpen. Hierbij alvast: elke maandag vanaf 20:30 uur tot 22:00 uur op water (beter voor het lijf en leden! :-).

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Aan Annemiek van Gils. Annemiek is al langere tijd een betrokken ouder en actief achter de bar. En inmiddels heeft ze de smaak zodanig te pakken dat ze bijna ook op het veld staat als trimhockeyster.

Wat is jouw specifieke vraag aan Annemiek van Gils?
Hoe kunnen we ouders zonder hockey achtergrond nog meer betrekken bij de club? En hoe krijgen we ze zelf aan het hockeyen?