1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Evenement Jun
13

Reünisten toernooi plus feestelijke opening nieuwe seizoen en waterveld.

Nieuws afbeelding
Hoort zegt het voort!!!

Dit jaar viert de Kromhouters haar 70ste verjaardag.
Nog geen jaar na afloop van de tweede wereldoorlog werd in 1946 door een aantal enthousiastelingen onze club opgericht met als doel in vrijheid sport te bedrijven en dat feit regelmatig te vieren!!

De leus 'Kromhouters doen het in de klei' was al die jaren geen loze kreet. Begonnen op 'de Kaai' (bij de veerpont), via 'De Lok' (veld van TEC), naar de Medelsestraat (naast de tennishal) was het vaak aanmodderen op de drassige velden. Daarentegen, bij droogte werden ze keihard, waardoor de bal onberekenbare wendingen kon nemen.

In die 70 jaar stond het (sport) leven niet stil. Hockeyregels veranderden, materiaal evolueerde als ook de ondergrond: gras werd kunstgras bij de overgang naar ons huidige complex, Rauwenhof. En dat vroeg weer om een aanpassing van de techniek. Slaan werd 'flatsen' en het backstickje van toen stelde niets voor in vergelijking met de flitsende backsticks van vandaag. Om nog maar te zwijgen over de sleeppush bij de strafcorner.

De club groeide mee met het moderne hockey en had (en heeft) oog voor de veranderende omgeving.  De jaren 70 betekende voor onze club een keerpunt in het beleid. Professionele sponsoring werd ingevoerd want noodzakelijk om gediplomeerde trainers aan te trekken en shirtreclame deed haar intrede. Toch is het steeds de onvermoeibare inzet van vrijwilligers waarop onze club draait. En nog steeds. Zonder vrijwilligers geen club.

Meer dan 650 leden trainen en hockeyen wekelijks. Het overgrote gedeelte van ons ledenbestand bestaat uit jeugd.  Naast A, B, C en D jeugd wordt bijna het hele alfabet nu afgewerkt. En dan zijn er ook nog trimhockeyers. Om nog maar te zwijgen van de maatschappelijke functie die wij als club vervullen. Daartoe wordt intensief met scholen en Gemeente Tiel samengewerkt.Opening tweede waterveld en reünistentoernooi - 28 augustus
Constante factoren in al die 70 jaar waren en zijn: Hockey voor iedereen, goede trainingsfaciliteiten en regelmatig speciale feestelijke activiteiten. Het 'vieren' zit nu eenmaal in het DNA van elke Kromhouter. Januari j.l. werd de clubverjaardag al gevierd  met leden, vrijwilligers en oud-leden. Maar ons 14de lustrum verdient een grootser aanpak, temeer daar op 28 augustus a.s. het tweede waterveld (ter vervanging van het aloude zand ingestrooide veld) officieel wordt geopend.

Op zoek naar oud-leden en bekenden
Wij willen daarbij zoveel mogelijk ook onze oud-leden en bekenden betrekken. Wij zijn druk bezig via netwerken en sociale media namen te achterhalen en vooral e-mail adressen te verzamelen. Doel: ophalen van mooie herinneringen, hockeyen voor wie dat nog kan en wil en feesten!

Aanmelden
Wij hopen op een grote opkomst en vragen een ieder deze boodschap met oud teamgenoten of u bekende oud-leden te delen, zodat 28 augustus weer een memorabele dag in onze club geschiedenis wordt: Hoort zegt het voort!!!
Aanmelden via [email protected]
                                       
Het programma ziet er als volgt uit:
Programma reünie, opening en feest op zondag 28 augustus
13.00 uur - Start reünisten toernooi - definitieve starttijd afhankelijk van het aantal teams
15.30 uur - Aankomst niet spelende reünisten;
15.45 uur - Aansluiten alle leden
16.00 uur - Openingswedstrijd oud Heren 1 - nieuw Heren 1
16.45 uur - Gezamenlijk eten wat over gaat in een feest
tot 20.30 uur - sfeer afgestemd op reünisten en leden
na 20.30 uur - sfeer vrij voor (jongere) seniorleden

Marilyn Bruggeman
Voorzitter Kromhouters

Tableau
Eric Wonink