1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Apr
8

In de schijnwerpers: Pia de Wolf

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Ik ben zeker nog actief op het veld alleen nu even niet…ik heb in december een knieoperatie gehad waarvan ik nog aan het herstellen ben. In de tussentijd coach ik mijn team Dames veteranen A. Wij zijn al heel wat jaartjes bij elkaar met zo nu en dan een nieuwe aanvulling erbij. We spelen in de hoofdklasse en doen in de top mee. Met het team in seizoen 2012-2013 de landskampioenschappen gespeeld maar daarbij niet als eerste geëindigd. Op dinsdag keep ik bij de veterinnen van Geldermalsen.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
In 2014 ben ik gestart met de keepersschool "Pi-Academie”. Daarvoor gaf ik al keeperstrainingen maar wilde er op een meer professionele manier mee aan de gang gaan. Ik heb toen de cursus gevorderde keeperstrainer van de KNHB gevolgd en ben daardoor tot andere inzichten en trainingsmethoden gekomen. Naast de keepersschool geef ik training aan de hockeyschoolkinderen en leid ik trainers op die daarna weer teampjes kunnen gaan trainen.
Op donderdagochtend leid ik de BMP ( bewegen met plezier). Dit is op initiatief van de gemeente en de Kromhouters in 2014 gestart om mensen van 55+ in de gelegenheid te stellen op een verantwoorde en leuke manier met elkaar te sporten. Alles bij elkaar ben ik 20 uur in de weer met hockey, zowel bij "de Kromhouters” als bij "HCG”.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik ben gestart in Bergen op Zoom bij Tempo op 7 jarige leeftijd. Op mijn 18de heb ik een klein uitstapje gemaakt naar "de Warande” om daar wat hoger te spelen. Na twee jaar weer netjes terug gekeerd naar m’n oude clubje. Toen wij naar Tiel verhuisden in 2001, heb ik het hockeyen weer opgepakt en ben bij "de Kromhouters” terecht gekomen.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Beide jongens van ons spelen bij "de Kromhouters”. Daan speelt in de JA1 en Juup speelt in de JC1. Roger is vervend bezoeker van de wedstrijden van onze jongens en is een "groupie” van Heren 1. Hij gaat zelfs naar de uitwedstrijden….

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Ik loop warm voor een heerlijke, goedlopende keeperstraining. Ik kan daar erg gelukkig van worden! Ook word ik gelukkig van vorderingen van net beginnende keepers, het is zo leuk om (net startende) keepers te zien groeien in hun eigen ontwikkeling.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In de ochtenden en middag ben ik vooral bezig met het runnen van mijn gezin en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast steek ik veel uurtjes in het bekijken van de trainingsfilmpjes van de keepers bij de keepersschool. Om ideeën op te doen, kijk ik heel veel YouTube ( ik denk dat ik 1 van de weinigen ben op mijn leeftijd!) Ik kijk naar andere sporten zoals voetbal, handbal maar natuurlijk ook veel hockeytrainingen om daar inspiratie op te doen voor nieuwe trainingen.
De avonden zijn meestal gevuld met training geven.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wens "de Kromhouters” toe dat ze op dezelfde voet voort gaan als ze nu bezig zijn. De sfeer is heel prettig op de club. Echt weer het gevoel van vroeger dat je lekker blijft hangen op de zondag en gezelligheid vindt op de club. Daarnaast ben ik natuurlijk een voorstander van een nieuw waterveld. Zo kunnen alle teams evenveel trainingstijd krijgen op het waterveld.

Wat zou je willen veranderen?
De uren die wij kunnen besteden aan trainingen bij het zaalhockey. Het zou toch zo fijn zijn dat er meer getraind kan worden door alle teams in de zaal.

Vraag van Henrike van Proosdij:
Wat maakt de keepertraining bij de Kromhouters  anders dan keepertraining bij andere verenigingen?
Ik ben van mening dat het filmen van de trainingen en de analyse die daar bij hoort, het verschil maakt. Ik kan daardoor op mijn gemak kijken wat er wel en minder goed gaat en daar de trainingen weer op aan passen. Ook het feit dat er voldoende trainers aanwezig zijn en ik vooral kan kijken en verbeteren is een grote pre. Het is echt een unicum dat het bestuur van "de Kromhouters” daar zo in geïnvesteerd heeft de afgelopen jaren. Een voorbeeld daarvan is ook dat er dit seizoen in de maanden juni en juli een "zomerschool” is (onder andere bij "de Kromhouters”) voor keepers die net even langer door willen trainen. Zo onderscheidt je je als club met andere clubs!

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Aan Jeske van der Sluijs. Jeske is 1 van de langst zittende in de technische commissie en heeft al heel wat jaartjes ervaring!

Wat is jouw specifieke vraag aan Jeske?
We lopen steeds meer tegen het verschijnsel aan dat we in de D,C en B jeugd te weinig jongens bij de hockeyclub hebben. Wat voor oplossing zou jij hebben om dat weer aan te laten trekken?