1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Maa
4

In de schijnwerpers: Henrike van Proosdij

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Ik ben zowel actief op het veld als keepster van Dames B, als langs de lijn als supporter van mijn kinderen Aniek (MC1) en Ilse (MD2).

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?

Ik heb aan het begin van dit seizoen het wedstrijdsecretariaat van de jeugd overgenomen van Angelique Menalda. Dat houdt in dat ik gedurende het veldseizoen alle thuis wedstrijden plan en controleer of alle digitale wedstrijdformulieren tijdig en correct zijn ingevuld door coaches en scheidsrechters. Ook ben ik contactpersoon voor andere verenigingen met betrekking tot verplaatsing en afgelasting van wedstrijden. Ik ben hier gedurende het seizoen ongeveer een halve dag per week mee bezig. Bij de start van een nieuw seizoen en na de winterstop kost het vaak iets meer tijd.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee, ik heb vroeger altijd handbal gespeeld. Toen de kinderen met hockey zijn begonnen en ik ging coachen ben ik zelf ook gaan hockeyen om het spelletje beter te begrijpen. Ik ben toen gestart met trimhockey.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Ons hele gezin is lid van de Kromhouters. Mijn man Jeroen speelt bij de veteranen A en is coach van MD2 waar onze dochter Ilse in speelt. Onze oudste dochter Aniek is keepster van MC1.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
De keepertraining op donderdagavond! Daar kijk ik altijd naar uit. Ik ben pas dit seizoen gestart met keepen, maar ik vind het helemaal geweldig.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als Kinderfysiotherapeut in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Hier houd ik mij vooral bezig met gespecialiseerde loopanalyse en looptraining bij kinderen.

Wat wens je de Kromhouters toe?
1 Een tweede waterveld, zodat alle teams veelvuldig gebruik kunnen maken van het spelen op een waterveld.
2. Meer jeugdleden, jongens maar zeker ook meisjes.

Wat zou je willen veranderen?
Ik vind het belangrijk dat mensen zich realiseren dat een club grotendeels op vrijwilligers draait. Het is altijd makkelijk vanaf de zijlijn commentaar te geven, maar je kan je ook afvragen wat je zelf kan doen om iets bij te dragen aan de club.

Vraag van Jeanette van Dee:
Wat heeft jou bewogen om iets voor de Kromhouters te gaan doen en wat levert het je op?
Ik was eigenlijk altijd al zeer betrokken bij het hockeyen van onze dochters, toen ze kleiner waren als coach en later als supporter en ook zelf als speler. Toen ik werd gevraagd om het wedstrijdsecretariaat over te nemen heb ik dan ook niet heel lang hoeven nadenken. Ik vind het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de club, want zonder alle vrijwilligers zou deze niet kunnen draaien.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Aan Pia de Wolf, omdat zij ervoor zorgt dat alle keepers bij de Kromhouters het maximale uit zichzelf kunnen halen ongeacht leeftijd of niveau.

Wat is jouw specifieke vraag aan Pia de Wolf?
Wat maakt de keepertraining bij de Kromhouters anders dan een keepertraining bij andere verenigingen?